Ankur Jain och Alex Fiance frÄn Kairos Society on Moonshots for Social Good

Ankur Jain och Alex Fiance frÄn Kairos Society on Moonshots for Social Good

Kairos Àr ett gammalt grekiskt ord som betyder rÀtt eller lÀmpligt ögonblick, och ett ord som anvÀnds för att beskriva Kairos Society, en global stiftelse dedikerad till att lösa vÀrldens problem genom affÀrer, teknik och innovation.

Kairos grundades 2008 av Ankur Jain och anslöt sig senare av Alex Fiance (partner) och Ryan Bloomer (partner). Trion bestÀmde sig för att ge upp sin karriÀr inom bank- och konsultverksamhet och leta efter de ljusaste unga hjÀrnorna för att fixa trasiga industrier och skapa jobb för sina samhÀllen. Kairos community har expanderat till 50+ lÀnder och 100+ universitet. Som deras motto sÀger:

”Vi Ă€r beroende av potentiella och besatta av de saker som kommer att göra framtiden. Talangen. IdĂ©erna. Företagen. Den stĂ€ndiga utforskningen av vad som kan vara. ”

Kairos har samlat en ny generation grundare frÄn över 60 lÀnder runt om i vÀrlden. Dessa grundare har gÄtt vidare till grundade företag som Freenome, FiscalNote, Periscope, Casper, Digital Genius, Vital Vio och Nanoly, och har tillsammans samlat in över 600 miljoner dollar för att driva industrier framÄt.

Ankur Jain (vÀnster), Alex Fiance (höger)

Nyligen tillkÀnnagav de en Kairos Society Ventures-fond för nÀsta generation grundare. Investerare inkluderar entreprenörer och familjer frÄn tre kontinenter med branscher som strÀcker sig frÄn gÀstfrihet, ekonomi, programvara och mer.

Hittills investerade Ventures-fonden i Abaris, ett företag som hjÀlper mÀnniskor att förbereda sig för pension i den privata sektorn, alternativ till social trygghet; Me Salva, en snabbt vÀxande utbildningsinstitution med mobilbaserade kurser för studenter med bas i Brasilien; Mi Aguila, ett företag som bygger ett transportnÀtverk för den colombianska arbetskraften och Radish Fiction som lanserade en mobil-första fiktionsplattform

I en intervju med grundare Alex och Ankur frÄgade jag dem hur de driver upp sin passion för socialt goda medel genom Kairos:

Prata om vikten av att gÄ efter en moonshot-idé för socialt gott.

Alex: Framstegen inom teknik gör det nu möjligt för unga företagare att kliva upp pÄ tallriken och lösa problem som tidigare lÀmnats för regeringar och stora företag. IstÀllet för att vÀnta pÄ andra för att lösa dessa problem ser vi en möjlighet för startups att ta itu med mÄnskottsmöjligheter i viktiga utrymmen dÀr regeringar och företag ofta misslyckas, inklusive hÀlsa, transport och utbildning.

Ankur: Ett av mina favoritcitat Ă€r “Det bĂ€sta sĂ€ttet att förutsĂ€ga framtiden Ă€r att skapa den sjĂ€lv”. Som entreprenörer har vi en möjlighet att se till att vĂ€rlden vi lĂ€mnar efter Ă€r meningsfullt bĂ€ttre Ă€n vi hittade den. Men det sker inte genom att vĂ€nta pĂ„ att andra ska ta de stora svĂ€ngningarna medan vi gör smĂ„, stegvisa saker. Vi mĂ„ste gĂ„ efter de stora utmaningarna dĂ€r industrier och regeringar har misslyckats med att innovera. Genom att göra det sĂ€tter vi inte bara scenen för en bĂ€ttre vĂ€rld utan vi tacklar ocksĂ„ möjligheter för flera miljarder dollar.

Prata om ditt fokus pÄ att investera i nystartade företag för socialt gott.

Alex: Vi tror att nÄgra av de bÀsta möjligheterna att pÄverka ocksÄ representerar stora marknadsmöjligheter för företagare. Vi tror att investera i dessa möjligheter hjÀlper till att stimulera fler av de ljusaste unga hjÀrnorna att bedriva företag i de omrÄden dÀr regeringar och stora företag inte drar vikt.

Ankur: En av de största missuppfattningarna Àr att socialt gott och att tjÀna pengar utesluter varandra. Faktum Àr att vÀrldens största problem ofta Àr en entreprenörs största möjlighet. Att investera i socialt goda Àr inte bara avgörande för vÀrlden utan ocksÄ för ekonomisk tillvÀxt.

Vad vill du sÀga till innovatörer som vill lösa vÀrldens största problem.

Alex: Vi vill att unga företagare ska veta att om de har modet att ta itu med dagens stora utmaningar, har de ett samhÀlle bakom sig med företagare, branschledare och investerare som Àr villiga att bricka upp Àrmarna och hjÀlpa till. Ju större utmaning de strÀvar efter, desto mer kommer en entreprenör att inspirera massorna att hjÀlpa till.

Ankur: Att gÄ efter en mÄnskott betyder inte att din första produkt mÄste vara allt-och-slut-lösningen. Börja med kortvariga lösningar som inte nödvÀndigtvis Àr lika ambitiösa som den lÄngsiktiga visionen, men som skapar en vÀg till slutresultaten. Det kommer att göra ditt företag hÄllbart och mycket mer sannolikt att lyckas pÄ din vÀg att förÀndra vÀrlden.

Vad inspirerar dig till nÀsta generation av tekniska innovatörer.

Alex: Vi har ett uppdrag att etablera Kairos-kamrater som nÀsta generations förebilder. Ju fler framgÄngshistorier vi hjÀlper till att generera, desto mer kan vi inspirera framtidens Kairos-kamrater (som kanske bara gÄr in i gymnasiet) för att driva företag i korsningen av vinst och syfte.

Ankur: Innovation kommer inte frÄn att tÀnka utanför lÄdan. Det kommer frÄn att nÀrma sig problem frÄn en annan ruta. Det Àr dÀrför unga företagare Àr bÀst positionerade för att hjÀlpa till att omvandla industrier och omforma vÀrlden. Deras största styrka Àr deras förmÄga att titta pÄ problem med en helt ny lins. Nyckeln Àr att se till att de vet vilka problem som ska lösas. Kairos arbetar för att överbrygga detta gap genom att fÄ dagens globala ledare att definiera de viktigaste problemen för nÀsta generation att lösa. Och i processen hoppas vi kunna göra det möjligt för denna generation av unga ledare att förÀndra vÀrlden 20 Är tidigare till den tidigare generationen kunde.