Annonsörens bojkott kan göra att Facebook tar stÀllning till hatet

Annonsörens bojkott kan göra att Facebook tar stÀllning till hatet

Facebooks svar

Som svar pÄ den massiva motreaktionen pÄ fredagen kom Mark Zuckerberg ut och satt upp till Facebook pÄ Facebook för att ta itu med den oro som kampanjen vÀckte. Och Ànnu sÀkrare att bilda gjorde inlÀgget inte mycket för att övertyga nÄgon.

Till att börja med Àr inlÀgget till stor del defensivt och pekar pÄ alla sÀtt som Facebook faktiskt klarar av hatprat pÄ sin plattform, med hÀnvisning till EU-studier som fÄr företaget att se sÄ bra ut som möjligt. Inte ett snyggt utseende, Zuck.

Dessutom beskrev Zuckerbergs inlĂ€gg nĂ„gra babysteg som företaget planerar att ta för att ta itu med vĂ€ljarundertryckande, felinformation och naturligtvis hatprat. Dessa policyĂ€ndringar innefattar mĂ€rkning av “nyhetsvĂ€rdigt” innehĂ„ll, borttagande av falsk röstinformation och uppdatering av hatpratskvalifikationer, och de gĂ€ller absolut alla.

”Det finns inga undantag för politiker i nĂ„gon av de riktlinjer som jag tillkĂ€nnager hĂ€r idag”, sĂ€ger Zuckerberg.

SÄ i huvudsak beror Zuckerbergs inlÀgg pÄ fler etiketter, fler regler och mer Facebook-driven tillsyn, vilket Àr lÄngt ifrÄn vad annonsörer efterfrÄgar. Dessa smÄ förÀndringar kommer inte att rÀcka för att nÄgon ska mÄ bÀttre, och om trycket kvarstÄr kan det leda till nÄgon verklig förÀndring.