AnvÀndardata pÄ Google+ kommer att raderas frÄn och med den 2 april

AnvÀndardata pÄ Google+ kommer att raderas frÄn och med den 2 april

“Googles mindre anvĂ€nda och döende sociala nĂ€tverk Google+ accepterar inte lĂ€ngre nya registreringar”

I december förra Äret meddelade Google att man kommer att stÀnga sin sociala nÀtverkstjÀnst pÄ Google+ i april 2019. Nu har företaget meddelat de exakta datumen för det planerar att ta bort konsumentdata frÄn plattformen. InternetjÀtten börjar radera all konsumentinformation pÄ Google+ frÄn och med den 2 april. Företaget hade ursprungligen planerat att stoppa tjÀnsterna i augusti 2019, men pÄ grund av ett dataintrÄng flyttades tidslinjen fram till april i Är.

Förra Ă„ret upptĂ€cktes ett fel som gjorde det möjligt för tredjepartsutvecklare att komma Ă„t kunddata. Över 52 miljoner konton pĂ„verkades av detta och deras personuppgifter som namn, Ă„lder, e-postadress, yrke etc kunde ses Ă€ven om de inte var offentliga. Google hĂ€vdade dock att felet inte avslöjade nĂ„gra lösenord eller andra detaljer för nĂ„gon och ingen tredjepartsutvecklare sĂ€gs ha utnyttjat det heller.

google plus nedladdning

ÄndĂ„ har Google nu gett en mer detaljerad tidslinje för processen. FrĂ„n och med 4 februari kommer registreringar för nya profiler pĂ„ Google+ att stoppas. Kunderna kommer inte heller att kunna skapa nĂ„gra nya sidor, grupper eller evenemang. Google kommer ocksĂ„ att radera kommentarer frĂ„n anvĂ€ndare via Google+ pĂ„ andra webbplatser senast den 7 mars och pĂ„ Blogger den 4 februari. Om du har en webbplats som har kommentarer pĂ„ Google+ kommer de att raderas den 2 april. Google+-knappar placerade pĂ„ andra webbplatser slutar ocksĂ„ fungera mycket snart och kan i vissa fall ersĂ€ttas av en inloggningsknapp frĂ„n Google. För att upprepa kommer alla andra anvĂ€ndaruppgifter pĂ„ Google+ att raderas frĂ„n och med den 2 april.

Raderingsprocessen tar ett par mÄnader, vilket innebÀr att en del av dina data fortfarande kan vara synliga pÄ tjÀnsten. Data som foton / videor frÄn ditt album pÄ Google+ och sidor pÄ Google+ kommer ocksÄ att raderas. Google raderar inte anteckningsdata och foton / videor som synkroniserats med Google Foto Àr alla sÀkra. Google+-tjÀnster för ett G Suite-konto tas inte heller bort, men du kommer att se en ny design och utseende. AnvÀndare kan ladda ner all sin data pÄ Google+ om de vill och sökningen har tillhandahÄllit steg-för-steg-instruktioner om hur man gör det.