Apex Legends: EA: s svar pÄ PUBG och Fortnite? HÀr Àr allt du behöver veta

 Apex Legends: EA: s svar pÄ PUBG och Fortnite?  HÀr Àr allt du behöver veta

“Apex Legends kommer som det nya Battle Royale-spelet som har spelelement frĂ„n Fortnite, PUBG och Overwatch”

Om du har varit pĂ„ Internet den senaste veckan kanske du har hört talas om spelet ‘Apex Legends‘. Och om du undrar varför du inte hörde till det hĂ€r namnet tidigare, som vi gör för de flesta titlarna före lanseringen, beslöt Electronic Arts aka EA (utgivare av titeln) att hĂ„lla det under omslag tills det officiellt gjordes tillgĂ€ngligt för alla. Intressant nog Ă€r Apex Legends en expansion av varumĂ€rkets redan existerande Titanfall serier och inte en ny serie pĂ„ egen hand. SĂ„ undrar du varför dĂ„ Apex Legends bryter internet? Vi har tĂ€ckt dig. Nu gĂ„r vi.

apex-concept-art-tapet-bangalore

Är Apex Legends en ny version av Battle Royale-genren för att ta emot PUBG och Fortnite? Vad handlar det om?

Apex Legends lyckades övertrĂ€ffa 10 miljoner spelare totalt och 1 miljon samtidiga spelare inom bara förra veckan. Epic Games ‘Fortnite var det sista spelet som lyckades generera denna mĂ€ngd allmĂ€nintresse och med tanke pĂ„ att Apex Legends precis har kommit igĂ„ng finns det inga grĂ€nser för dess framgĂ„ng Ă€nnu. Det Ă€r ingen överraskning att spelet lĂ„nar nĂ„gra av dess element frĂ„n de mest framgĂ„ngsrika speltitlarna under de senaste Ă„ren.

apex-koncept-konst-tapet-gibraltar

Det kĂ€nns nĂ€stan som EA bestĂ€mde sig för att vĂ€lja de bĂ€sta aspekterna av de mest populĂ€ra spelen och kombinerade dem alla för att bilda ett vinnande recept. Till exempel faller Apex Legends i samma Herre pĂ„ tĂ€ppan genre som har styrt spelbranschen det senaste Ă„ret. Dessutom Ă€r den nya titeln frĂ„n EA ocksĂ„ en gratistitel, precis som Fortnite. Även om Apex Legends mobila versioner inte Ă€r tillgĂ€ngliga Ă€nnu lanserades spelet samtidigt för Xbox One, PS4 och PC. Den breda tillgĂ€ngligheten och det faktum att Apex Legends Ă€r gratis att spela har hjĂ€lpt varumĂ€rket att uppnĂ„ en bred spelarbas inom nĂ„gra dagar.

Om du undrar hur företaget planerar att tjÀna pengar finns det fortfarande köp i spelet tillgÀngliga för spelet. Det finns skinn som kan köpas för karaktÀrerna sÄvÀl som vapnen i spelet. Detta kan pÄminna dig om PUBG och Fortnite. Men likheterna slutar inte dÀr. EA: s senaste tar ocksÄ nÄgra av elementen frÄn Overwatch, en annan framgÄngsrik titel. Precis som Overwatch kan du vÀlja karaktÀrer efter deras speciella kapacitet och varje medlem i laget anvÀnder sina respektive förmÄgor för att hjÀlpa laget att vinna matchen.

apex-concept-art-wallpaper-pathfinderÅterigen, som Fortnite, planerar företaget att driva ut sĂ€songsuppdateringar för spelet för att hĂ„lla det friskt. Enligt den dedikerade webbplatsen kommer de nya sĂ€songerna att ta med sig nya Legend-karaktĂ€rer, temabyt och nya vapen.

Spel

HÀndelserna i Apex Legends Àger rum trettio Är efter sekvenserna i Titanfall 2, som var den sista posten i serien. Detta Àr strikt ett multiplayer-spel och har inga element för en spelare eller kampanjlÀge, om du letar efter dem. Spelare spelar varje spelsession i lag om tre och det finns upp till 60 spelare som spelar i en enda session pÄ kartan. Precis som andra kampkungliga spel minskar den sÀkra zonen pÄ kartan kontinuerligt i storlek och för att inte dödas av den hÀr zonen mÄste spelarna nÄ respektive omrÄde under en viss tid. Spelare mÄste plundra objekt frÄn sjÀlva kartan och inte landa med ett vapen i förvÀg.

apex_legends_story

Som nÀmnts tidigare vÀljer spelare en av de Ätta hjÀltekaraktÀrerna aka Legends innan sessionen startar och var och en av dessa karaktÀrer har speciella förmÄgor som kan vara antingen defensiva eller attackerande.

Det Àr ett rent multiplayer-spel. I lag med tre spelare vardera startar upp till 60 spelare samtidigt pÄ kartan utan vapen och ammunition och vÀljer en av Ätta hjÀltekaraktÀrer innan start. Varje karaktÀr har tre förmÄgor, varav en Àr den ultimata förmÄgan som inte Àr permanent tillgÀnglig.

apex-skÀrmdump-squad.jpg.adapt.crop16x9.818p

Spelare kÀmpar mot varandra och det sista kvarvarande laget vinner sessionen, vilket inte skiljer sig frÄn andra spel i genren. Speciellt kan du köpa kosmetiska föremÄl frÄn spelbutiken men inget av dessa element ger spelarna nÄgon fördel. SÄ pay-to-win-situation har definitivt undvikits av EA hÀr.

Det första du antagligen kommer att mĂ€rka om Apex Legends Ă€r att spelet bara spelas i förstapersonslĂ€ge, till skillnad frĂ„n PUBG och Fortnite. Om vi ​​pratar om grafik ser spelet igen mer realistiskt ut Ă€n Fortnite, men inte lika realistiskt som PUBG. Det finns tecknade grafiska element i spelet, som gör att det visuellt liknar Fortnite Ă€n PUBG. Vi bör dock varna dig för att spelet Ă€r krĂ€vande och om du planerar att spela det pĂ„ PC, se till att din rigg uppfyller kraven innan du installerar den.

apex_legends_story4

Även om Apex Legends Ă€r ett plattformsspel, vilket i huvudsak betyder att spelarna frĂ„n alla plattformar kan spela i samma spelsession, Ă€r nĂ€mnda funktion för nĂ€rvarande inte tillgĂ€nglig. Företaget har dock delat planer för att sĂ„ smĂ„ningom göra detta till verklighet.

Hur man laddar ner och installerar Apex Legends

Apex Legends har för nÀrvarande gjorts tillgÀngliga för PS4, Xbox One och PC via Origin av Electronic Arts. Om du Àr pÄ nÄgon av spelkonsolerna kan du gÄ till respektive butik och ladda ner spelet gratis.

apex_legends_story_5

Men om du anvÀnder PC mÄste du först installera Origin-appen genom att ladda ner installationsprogrammet hÀrifrÄn, skapa ett konto om du inte redan har ett och sedan ladda ner spelet. Du hittar minimisystemkraven, rekommenderade systemkrav och Apex Legends nedladdningsstorlek nedan:

Apex Legends minimikrav pÄ system

OS: 64-bitars Windows 7
CPU: Intel Core i3-6300 3,8 GHz / AMD FX-4350 4,2 GHz fyrkÀrnig processor
RAM: 6 GB
GPU: NVIDIA GeForce GT 640 / Radeon HD 7730
GPU RAM: 1 GB
HÅRDDISK: Minst 22 GB ledigt utrymme

Apex Legends rekommenderade systemkrav

OS: 64-bitars Windows 7
CPU: Intel i5 3570K eller motsvarande
RAM: 8 GB
GPU: Nvidia GeForce GTX 970 / AMD Radeon R9 290
GPU RAM: 8 GB
HÅRDDISK: Minst 22 GB ledigt utrymme

Om du vill spela Apex Legends pÄ mobilen Àr vi ledsna att berÀtta för dig att Apex Legends för Android och iOS sÀgs komma pÄ linjen, men vi har ingen officiell tidslinje för portarna för tillfÀllet.

Avslutande tankar

Spelbranschen Àr extremt dynamisk och studiorna som inte anpassar sig till de förÀndrade kraven frÄn spelarna brukar kÀmpa trots att de har nÄgra framgÄngsrika titlar. För ett par Är sedan kan PUBG ha gjort Battle Royale-spelkategorin populÀr men det kan inte förnekas att Fortnite nu har omdefinierat denna spelgenre. Kan Apex Legends avmontera bÄde PUBG och Fortnite? Det Àr för tidigt att sÀga nÄgonting just nu, men den solida starten frÄn spelet och stödet frÄn en större studio som EA kan definitivt gÄ lÄngt. Om Apex Legends visar sig vara en stor hit för företaget kan vi se en liknande strategi (gratis att spela med köp i spelet) tillÀmpas pÄ fler speltitlar framöver. LÄt oss veta i kommentarer om du Àr glada över Apex Legends eller inte.