Appar, uppdateringar och AR-integrationer

Idag, vid öppningen av Steve Jobs Theatre, slĂ€ppte Apple 2017 Special Event information om en rad kommande produkter och projekt. Naturligtvis var iPhone Ă„terigen en integrerad del av evenemanget – bĂ„de iPhone 8 och iPhone X – och det finns en tvĂ€ttlista över iOS-uppdateringar, ny appinformation och till och med mjukvaruintegrationer för ny teknik inklusive förstĂ€rkt verklighet.

iPhone 8 och iPhone 8 Plus kameraprogramvara

Nya dubbla 12MP kamerasensorer och djupare pixlar betyder att kameran Ă€r bĂ€ttre Ă€n nĂ„gonsin. Men fotoprogramvaran Ă€r den imponerande delen: De dubbla kamerorna i den nya ”TrueDepth” -kameran gör att iPhones kamera kan analysera skuggorna över hela portrĂ€ttet.

Sedan kan programvaran Àndra stÄende belysning för att bÀst markera konturerna av motivets ansikte. Ja, det Àr ganska sött. Allt kostar 699 dollar eller 799 dollar för Plus, Apple-evenemangets anteckningar FörbestÀllningar Àr tillgÀngliga en vecka före slÀppdatum 22 september.

Kameror kalibrerade för AR

Kamerorna Àr kalibrerade i fabriken för AR, vilket innebÀr att hÄrdvaran i iPhone 8 Àr lika bra som mjukvaran. Med de tillgÀngliga AR-apparna kan du lÀsa stjÀrnkartor ovanpÄ himlen.

AR-appar fungerar bra

En ny AR-demo presenterades vid Apples Special Event 2017: Directive Games nya AR-spel Ă€r vĂ€rldens första konkurrenskraftiga multiplayer-spel som Ă€r helt designat för AR – pĂ„minner mig om AR-kortspelet jag tog ett djupt dyk in i förra Ă„ret – och VD tog Steve Jobs Theatre genom bordsspelet. Även ljudet ingĂ„r i AR, blir högre och mjukare nĂ€r spelare kommer nĂ€rmare eller lĂ€ngre frĂ„n den virtuella Ă„tgĂ€rden.

Att bli av med hemknappen

Och iPhone X-debut betyder en sak: En iOS-uppdatering som fungerar för att ta bort den enda hemknappen som alla andra iPhone har presenterat. Det syftar till en “Mer flytande, mer intuativ” upplevelse.

Att bara knacka pÄ skÀrmen betyder att telefonen vaknar, vilket verkar som om det skulle leda till att du vÀcker telefonen hela tiden nÀr den ligger i fickan.

Att svepa upp betyder att du kommer tillbaka till startskÀrmen: Du mÄste un-lÀra dig mycket muskelminne för att hantera den hÀr. En större sidoknapp hjÀlper dig att prata med Siri enkelt.

Face ID

Byta ut “skjut för att lĂ„sa upp” eller peka pĂ„ fingeravtrycksfunktionerna: iPhone X ser pĂ„ dig och förlitar sig pĂ„ ansiktsigenkĂ€nning. Det heter Face ID. Ett neuralt nĂ€tverk i telefonens TrueDepth-kamera skapar en matematisk modell av ditt ansikte, osynligt och i realtid, nĂ€r du öppnar telefonen. Det matchas mot modellen som redan finns i telefonen för att lĂ„sa upp den.

Men Ă€r detta verkligen sĂ€krare, kanske du undrar? En rĂ„nare eller en polis som vill lĂ„sa upp telefonen kan bara hĂ„lla den framför ditt ansikte för att göra det. Det visar sig att det inte lĂ„ses upp om du tittar bort eller stĂ€nger ögonen. Oddsen för att en slumpmĂ€ssig person skulle kunna lĂ„sa upp din telefon med ansiktet Ă€r en av en miljon – ner frĂ„n en av 50 000 frĂ„n ett fingeravtryckssystem.

Tvillingar, onda eller pÄ annat sÀtt, borde förmodligen inte anvÀnda den.

Och det finns Àven Animoji

Kommer ocksÄ snart till iPhone X: Animoji, som förvandlar ditt personliga uttryck till en animerad karaktÀr. Du kommer att kunna spela in korta meddelanden via animoji, och ja, det betyder att du kan lÀgga dina uttryck pÄ poop emoji.

TrueDepth-kameran behövs för att den ska fungera, sÄ du mÄste bara byta animoji med dina iPhone X-Àgda vÀnner. Det Àr fantastiskt eller lÀskigt, beroende pÄ din tolerans mot Uncanny Valley.

LÀs hela vÄr tÀckning av Apple Event pÄ TechCo