Apple AirPods 2 recension: dessa saker finns överallt

Apple AirPods 2 recension: dessa saker finns överallt

“De nördiga AirPods Ă€r nu ett stort modeuttalande”

Det var september 2016 dÄ Apple bestÀmde sig för att bli av med 3,5 mm headsetuttaget frÄn sina iPhones, och vÀrlden har inte varit densamma sedan dess. Cupertino-jÀttens pÄstÄende var att ljudets framtid Àr trÄdlös, och för detta ÀndamÄl presenterade företaget ocksÄ sitt första par riktigt trÄdlösa hörlurar i form av AirPods (recension). Och precis som beslutet att döda det hittills allestÀdes nÀrvarande ljuduttaget fick lanseringen av de nördiga öronsnÀckorna blandade reaktioner frÄn fans och naysayers. MÄnga berömde AirPods för sin hÀngande knoppdesign och det faktum att ljudkvaliteten lÀmnade lite att önska. Det hindrade dock inte AirPods frÄn att bli en flyktig framgÄng. Faktum Àr att en fÀrsk rapport frÄn Counterpoint sÀger att Apple dominerar den globala trÄdlösa öronsnÀckan och fick 60 procent av aktierna under fjÀrde kvartalet 2018.

Snabbspolning fram till 2019, och Apple har en ny version av AirPods, med förbĂ€ttrade funktioner och ett trĂ„dlöst laddningsfodral. Designen förblir dock densamma, och om jag skulle sĂ€ga det som det Ă€r, har AirPods utvecklats till lite modeuttalande. TillĂ„t mig att utarbeta. Du förstĂ„r, dessa saker finns överallt nu. Som lite av en gadget-buff sjĂ€lv Ă€r det en annan natur för mig att titta pĂ„ de enheter som mĂ€nniskor anvĂ€nder nĂ€r jag Ă€r ute och reser – nĂ€r jag reser, pĂ„ offentliga platser som flygplatser och jĂ€rnvĂ€gsstationer, pĂ„ klubbar och restauranger etc. Och medan mĂ€nniskor som pryder AirPods har varit en vanlig syn pĂ„ platser som flygplatser, mer nyligen har jag upptĂ€ckt en hel del mĂ€nniskor som sporterar dessa vita utvĂ€xter som skjuter ut sina pinnor i Delhi-tunnelbanan ocksĂ„. I sjĂ€lva verket, enligt en branschkollega som mĂ€rkte det sjĂ€lv, Ă€r AirPods nu vanligt Ă€ven i mindre stĂ€der och överraskande verkar mĂ„nga ha pĂ„ sig bara en i taget för att spara batteri.

Apple-AirPods-2-04

Kommer till andra generationens version av AirPods, har de nya knopparna en ny H1-chipset som ger Hey Siri-integration alltid pĂ„ och lovar bĂ€ttre batteritid, snabbare anslutningar och förbĂ€ttrat ljud. Jag fick chansen att testa dem sjĂ€lv och kan garantera den avsevĂ€rt förbĂ€ttrade batteritiden och bĂ€ttre ljudsynkronisering med knappast nĂ„gon latens – vilket borde vara anvĂ€ndbart under spel. NĂ€r det gĂ€ller ren ljudkvalitet kunde jag inte se (eller höra, i det hĂ€r fallet) en stor skillnad jĂ€mfört med första generationens modell … sĂ„ ljudet förblir lite bas tungt med diskanten som lĂ€mnar lite Ă„t önskas. Samtalskvaliteten Ă€r dock bra, och om du inte Ă€r en klistermĂ€rke för musikljudkvalitet, skulle du hitta dem mer Ă€n acceptabelt. Passformen kan vara lite ojĂ€mn för vissa, sĂ€rskilt de som Ă€r mycket intresserade av kondition. Eftersom AirPods inte Ă€r av in-ear-typ, finns det en viss risk för att de faller av, men de klarar huvudskakningstestet med glĂ€nsande fĂ€rger.

Apple-AirPods-2-03

Det bĂ€sta mĂ„ste vara bekvĂ€mlighet. Parningsprocessen Ă€r sĂ„ enkel att den Ă€r nĂ€stan magisk, och nĂ€r du har parat ihop dina AirPods med din iPhone stĂ€lls öronsnĂ€ckorna automatiskt in med andra Apple-enheter som Ă€r inloggade pĂ„ samma iCloud-konto – iPad, MacBook, till och med Apple TV. Och med det valfria laddningsfodralet har Apple lagt till Ă€nnu ett bekvĂ€mt lager pĂ„ toppen. Det trĂ„dlösa laddningsfodralet gör att du kan dricka upp dina AirPods med vilken Qi-kompatibel laddare som helst, men om du inte behöver den trĂ„dlösa laddningsfunktionen kan du ocksĂ„ köpa de nya öronsnĂ€ckorna med ett standardfodral. PĂ„ baksidan, om du Ă€ger den första generationens AirPods och eftertraktar den hĂ€r funktionen, kan det trĂ„dlösa laddningsfodralet köpas separat (det trĂ„dlösa laddningsfodralet fungerar ocksĂ„ med de Ă€ldre AirPods. PĂ„ tal om det, Ă€r fodralet ganska kompakt och tack vare sin rundade, glansiga yta, bekvĂ€m att glida in i jeansfickan. Den nya, alltid pĂ„gĂ„ende Siri-integrationen Ă€r ocksĂ„ ganska bekvĂ€m och du kan anvĂ€nda Hey Siri-frasen för att kontrollera volymen, hoppa över spĂ„r etc, utan att ens lyfta ett finger .

Apple-AirPods-2-05

Det verkligt trĂ„dlösa ljudsegmentet, som fick en enorm fyllning efter att första generationens AirPods kom ut, blomstrar verkligen för tillfĂ€llet och du kan hitta alternativ i olika priskategorier. Som sagt, för iPhone-anvĂ€ndare Ă€r AirPods ett riktigt bekvĂ€mt, verkligt trĂ„dlöst alternativ som inte kan ignoreras. Slutsatsen hĂ€r Ă€r enkel – om du anvĂ€nder en iPhone Ă€r det ingen bra idĂ© att skicka ut Rs 14 900 (Rs 18 900 om du vill ha det trĂ„dlösa laddningsfodralet) för ett par av de senaste AirPods.