Apple AirPort Time Capsule & AirPort Express: solida nÀtverksalternativ

Apple AirPort Time Capsule & AirPort Express: solida nÀtverksalternativ

Jag har anvĂ€nt Apples linje med AirPort-nĂ€tverksprodukter sedan 2008 och har köpt och installerat mer Ă€n 20 AirPort-enheter under den tiden. Även om Apple inte har rykte om att vara ledande inom nĂ€tverksenheter, troligen för att de Ă€r upptagen med att leda i 3-4 andra produktkategorier, men jag Ă€r en stark anhĂ€ngare av dessa produkter och i den ofta opĂ„litliga vĂ€rlden av nĂ€tverk, att hitta saker som inte suger Ă€r vĂ€rt att skriva om.

***

AirPort Time Capsule, 5: e generationen

AirPort Time Capsule Àr Apples trÄdlösa router, komplett med inbyggda hÄrddiskar, vilket möjliggör Time Machine-stöd direkt ur lÄdan. (Det Àr tvillingbror, AirPort Extreme, Àr identiskt pÄ alla sÀtt, men det saknar interna hÄrddiskar, sÄ om du vill anvÀnda Time Machine över ditt lokala nÀtverk mÄste du ansluta en extern hÄrddisk till den USB2.0-port).

AirPort Time Capsule Àr snabb och fÄr ut det mesta av min Fios-anslutning, medan dess sex-element strÄlformande antennuppsÀttning blÄser genom flera vÀggar för att sÀkerstÀlla att mina enheter har en stabil anslutning. Om du vill ha en lÀttinstallerad, högpresterande trÄdlös router med inbyggda sÀkerhetskopieringsfunktioner kan du inte gÄ fel med AirPort Time Capsule.

Fördelar:

Den stöder 802.11 b / g / a / n / ac och anvÀnder 2,4 GHz- och 5 GHz-spektrumet med en strÄlformande antennuppsÀttning med sex element, sÄ att du kan skapa tvÄ separata trÄdlösa nÀtverk för att isolera lÄngsammare Àldre enheter frÄn högpresterande enheter (vilket betyder alla enheter kan uppnÄ sina topphastigheter). Den har utmÀrkt tillförlitlighet, eftersom jag bara har upplevt ett fel pÄ tio Är pÄ över 20 enheter. Inbyggda Time Machine-sÀkerhetskopior sker trÄdlöst, sÄ oavsett vad, dina vÀrdefulla data tÀcks

Nackdelar:

Apple har en historia av att ta bort funktioner, vilket ger mig oro över den framtida lönsamheten för AirPort Extreme i en företagsmiljö. de bör bara lÀgga till funktionalitet, inte ta bort den. Dess en USB 2.0-anslutning Àr smÀrtsamt lÄngsam, sÄ det Àr bÀttre att ansluta en gigabit NAS-enhet till en ledig LAN-port om du behöver lagring som kan uppnÄ högre överföringshastigheter

Specifikationer:

IEEE 802.11a / b / g / n / ac Sexelement-strÄlformande antennuppsÀttning Samtidigt dubbelband 2,4 GHz och 5 GHz RadioutgÄngseffekt: maximalt 32,5 dBm (varierar beroende pÄ land) Kanaler 1-11, 36-116, 132-140, och 149-165 godkÀnda för anvÀndning i USA och Kanada Kanaler 1-13, 36-64 och 100-140 godkÀnda för anvÀndning i Europa och Japan Kanaler 1-13, 36-64 och 149-165 godkÀnda för anvÀndning i Australien, Hong Kong och Nya Zeeland MÄtt: 3,85 tum (98 mm) med 3,85 tum (98 mm) med 6,6 tum (168 mm) Vikt: 3,48 pund (1,48 kg)

AirPort Time Capsule-pris:

AirPort Extreme-pris:

***

AirPort Express andra generationen

AirPort Express

Om du inte Àr beroende av all-out-prestanda och bara behöver en effektiv lösning för att skapa ett trÄdlöst nÀtverk hemma, passar AirPort Express förmodligen bÀttre.

Även om det tekniskt sett Ă€r den “urvattnade” versionen av sin större bror, har AirPort Express den exklusiva funktionaliteten i AirPort-familjen av produkter som gör det möjligt för en uppsĂ€ttning högtalare eller en ljudmottagare att ansluta till den sĂ„ att musik kan AirPlayed med ett tryck pĂ„ en knapp. Den har utmĂ€rkt trĂ„dlös prestanda nĂ€r det gĂ€ller hastighet, men dess tĂ€ckningsomrĂ„de minskas avsevĂ€rt, sĂ„ om du har mycket kvadratmeter kanske du vill hĂ„lla fast vid AirPort Time Capsule eller Airport Extreme.

Fördelar:

Den stöder 802.11 a / b / g / n och anvÀnder 2,4 GHz- och 5 GHz-spektrumet samtidigt, vilket möjliggör separering av lÄngsammare Àldre enheter frÄn högpresterande enheter. Det extra ljuduttaget betyder att alla AirPort Express som lÀggs till i en uppsÀttning högtalare kombineras för att bli en extremt tillförlitlig Airplay-enhet. En snygg design, som anvÀnder typiska Apple-byggstandarder, ger en vÀlbyggd enhet; Jag förvÀntar mig att detta kommer att leva lÀnge. PÄ bara $ 99 Àr priset rÀtt och kommer inte att skada din plÄnbok.

Nackdelar:

Den har inte samma snabba genomströmning som AirPort Time Capsule, men för priset borde det inte störa dig. WAN / LAN-portarna Àr bara 10/100 kapabla; det finns ingen anledning till att dessa inte kan vara gigabit-portar. USB-porten kan endast anvÀndas för att ansluta en skrivare till ditt nÀtverk

Specifikationer:

IEEE 802.11a / b / g / n Samtidigt dubbelband 2,4 GHz och 5 GHz RadioutgÄngseffekt: 20,5 dBm maximalt (varierar beroende pÄ land) Kanaler 1-11, 36-116 och 132-165 godkÀnda för anvÀndning i USA och Kanadas kanaler 1-13, 36-64 och 100-140 godkÀnda för anvÀndning i Europa och Japan Kanal 1-13, 36-64 och 149-165 godkÀnda för anvÀndning i Australien, Hongkong och Nya Zeeland MÄtt: 3,85 tum (98 mm) med 3,85 tum (98 mm) med 0,9 tum (23 mm) Vikt: 240 gram

AirPort Express-pris:***

AirPort-verktyg version 6.3.5

AirPort Utility OS X

För att hantera dessa enheter glömmer Apple bort det typiska webbgrÀnssnittet och utvecklade istÀllet inbyggda OS X- och iOS-appar. Dessa appar ger dig en detaljerad karta som faktiskt visar hur dina enheter ansluter till varandra för att bilda ditt nÀtverk, nÄgot du vanligtvis inte fÄr frÄn konsumentnivÄ nÀtverksprodukter.

Mitt enda riktiga klagomÄl om AirPort-verktyget, förutom att Apple slumpmÀssigt tar bort funktioner version till version, Àr att vissa menyer krÀver att du hÄller alternativtangenten för att se alla tillgÀngliga konfigurationer. Det Àr inte sÄ stort, men att dölja konfigurationsalternativ hindrar mÀnniskor frÄn att utforska möjligheterna och lÀra sig lite mer om dessa enheter.

LÀs mer om Apple pÄ TechCo.


Den hÀr artikeln publicerades ursprungligen pÄ Random Nerds och författad av Joe Corbett om du har nÄgra frÄgor, lÀmna en kommentar hÀr eller holla pÄ mig via Twitter @joecorbett. Om du gillade det, besök Random Nerds för fler fantastiska bitar.