Apple AirTags spÄrningsenhetsnamn upptÀcktes i iOS-supportvideo

Apple AirTags spÄrningsenhetsnamn upptÀcktes i iOS-supportvideo
Vad hÀnde nyss? Apples intresse för att utveckla en spÄrningsenhet som du kan hÄlla fast vid föremÄl som dina nycklar eller portfölj har lÀckt ut tillrÀckligt vid denna tidpunkt att dess existens nÀstan Àr en sjÀlvklarhet. Apple kan dock precis av misstag ha bekrÀftat gadgeten i en supportvideo för iOS.

Vi har hört tips under det senaste Äret om att Apple har arbetat pÄ en trackerliknande enhet som liknar Tile key fobs. Den första var i april förra Äret nÀr företaget slog samman Find My iPhone och Find My Friends till en app. I juni visades bevis pÄ det i kÀllkoden för en iOS 13 beta-version. I januari i Är nÀmnde den kÀnda Apple-analytikern Ming-Chi Kuo att en spÄrningsenhet var pÄ vÀg. Apple bekrÀftade dock aldrig nÄgot av dessa rykten.

PĂ„ fredag ​​morgon sĂ„g Appleosophy en video som Apple publicerade pĂ„ sina supportsidor som bekrĂ€ftar att det finns en enhet som företaget kallar “AirTags.” Klippet publicerades uppenbarligen av misstag eftersom det sedan har tagits bort.

Inspelningen visade instÀllningsskÀrmen Hitta min iPhone (ovan). Det listar inte bara AirTags-namnet tydligt, men det bekrÀftar ocksÄ att det kommer att kunna spÄra offline.

“Offline-sökning gör att den hĂ€r enheten och AirTags kan hittas nĂ€r de inte Ă€r anslutna till Wi-Fi eller mobil”, sĂ€ger beskrivningen under instĂ€llningen “Enable Offline Finding”.

Denna upptÀckt verkar bekrÀfta att trackern kommer att utrustas med U1-chipet som finns i iPhone 11, som anvÀnder Ultra-Wideband-teknik för att pinga omgivande enheter för mer exakt platsinformation. AirTags kommer sannolikt att anvÀnda samma teknik för att berÀtta Find My var det Àr.

SÄ Apple har av misstag övertrÀffat AirTags som kommer snart. Om de andra rykten hÄller, kommer anvÀndarna att kunna anvÀnda ett utvidgat verklighetsgrÀnssnitt pÄ sin iPhone eller iPad för att hitta sina AirTags, Àven om det inte finns nÄgon WiFi eller mobilanslutning tillgÀnglig.

Eftersom det redan finns en video som visar AirTags i instÀllningarna för iOS, skulle det inte vara förvÄnande att höra Apple komma fram med ett formellt tillkÀnnagivande under de kommande mÄnaderna.

Masthead-kredit: MichaelJayBerlin