Apple Àr enligt uppgift skyldig Samsung miljoner dollar eftersom det inte kunde sÀlja tillrÀckligt med iPhones

Apple Àr enligt uppgift skyldig Samsung miljoner dollar eftersom det inte kunde sÀlja tillrÀckligt med iPhones

“Samsung Display kan enligt uppmaning be Apple att betala hundratals miljoner dollar i straff för att inte anvĂ€nda OLED-panelerna som det producerade för iPhones”

Apple kan behöva sluta betala cirka 170 miljoner dollar i böter till Samsung eftersom det inte kunde sĂ€lja tillrĂ€ckligt mĂ„nga iPhone-enheter, sĂ€ger en ny rapport. Koreansk publikation ET-nyheter har rapporterat att Samsung Display och Apple diskuterar en förlikning – den senare mĂ„ste betala en straffavgift till den förra för alla OLED-paneler som den hade bestĂ€llt men inte har kunnat anvĂ€nda.

Apple-iPhone-XS-Max-18

Den sydkoreanska titanen hade etablerat en fabrik för att exklusivt tillverka OLED-skÀrmar för iPhones, men med skyhöjande priser pÄ iPhones och lÀngre uppgraderingscykler för smartphones höll anvÀndare borta frÄn de nya OLED-toting iPhones. DÀrför var Samsung Display-fabriken tvungen att producera fÀrre paneler, vilket orsakade en minskning av kapacitetsutnyttjandegraden. Samsung Display-fabriken sÀgs ha en produktion pÄ cirka 105 000 skÀrmar per mÄnad och cirka 100 miljoner paneler per Är. Under de senaste Ären har anlÀggningarna anvÀnts med cirka 50 procents kapacitet, vilket innebÀr en förlust för företaget. Resultatet sjönk till cirka 2,62 biljoner KRW frÄn 5,7 biljoner KRW 2017.

Rapporten citerar en insider som sĂ€ger, “Apple krĂ€vde att bygga en fabrik i Samsung Display med cirka 100 miljoner OLED-paneler om Ă„ret, men den faktiska efterfrĂ„gan pĂ„ marknaden var inte sĂ€rskilt stor.”

En annan tjĂ€nsteman sa enligt uppgift, ”Vi vet att Apple har erbjudit Samsung Display flera alternativ, inklusive villkor för att anvĂ€nda OLED för andra produkter som surfplattor och bĂ€rbara datorer. Samsung Display upplevde ocksĂ„ vissa flaskhalsar i de delar som levererades till Apple. Vi har Ă„talats med ett litet straff och vi övervĂ€ger olika lösningar eftersom det kostar dem att frĂ„ga varandra. ”

Rapporten sÀger att Samsung Display och Apple funderar pÄ hur man hittar en lösning pÄ problemet med extra OLED-skÀrmar. Kontraktet mellan Apple och Samsung Display var att OLED-panelerna skulle anvÀndas i iPhone. Troligtvis kommer Apple att ge Samsung en order pÄ OLED-paneler som kompenserar för bötesbeloppet i form av vinst för den koreanska jÀtten. Samsung Display har inte kommenterat frÄgan, sÄ vi Àr inte sÀkra pÄ om Apple kommer att betala beloppet.