Apple AR-glasögon kommer 2020 och behöver en iPhone för att fungera: Ming-Chi Kuo

Globala appintÀkter uppgÄr till 39,2 miljarder dollar, Apple fick 25,5 miljarder dollar trots fÀrre nedladdningar: Sensor Tower

“IPhone tar hand om all bearbetning, nĂ€tverk och GPS-positionering för glasögonen”

Det Àr ingen hemlighet att Apple arbetar med förstÀrkt verklighetsteknik. Företaget stöder aktivt utvecklingen av AR och har lÀmnat in patent i över 10 Är nu. Nu finns det en ny rapport som sÀger att företaget arbetar pÄ en huvudmonterad AR-enhet. Rapporten hÀvdar att Apple kommer att avslöja dessa glasögon 2020.

Den vÀlkÀnda Apple-analytikern Ming-Chi Kuo publicerade rapporten om att Apples AR-glasögon kommer att finnas tillgÀngliga i mitten av 2020. Han skrev ocksÄ att glasögonen skulle krÀva att en iPhone skulle fungera. Glasögonen kommer att sÀljas som ett tillbehör till iPhone, vilket innebÀr att de bara fungerar som en skÀrm. AR-huvudenheten ansluts trÄdlöst till iPhone. IPhone kommer att anvÀndas för bearbetning, för att ansluta till internet och för GPS-positionering.

Kredit - TechAcuteKredit – TechAcute

Eftersom glasögonen kommer att förlita sig pÄ en iPhone för allt arbete behöver de inte vara skrymmande och tjocka. Enligt Kuo vill Apple börja massproduktion av glasögonen mycket snart. Han förvÀntar sig att produktionen startar under Q4 2019, men det Àr möjligt att detta kan flyttas fram till Q2 2020.

Tidigare rapporter föreslog att Apples AR- och VR-headset skulle vara klara till 2019, vilket sammanfaller med den hĂ€r nya rapporten. De faktiska försĂ€ndelserna kan dock börja i slutet av 2020 eller i början av 2021. Apple kommer enligt uppgift ocksĂ„ att anvĂ€nda ett nytt operativsystem för glasögonen, kĂ€nt som rOS, vilket Ă€r en förkortning för “reality-operativsystem”. Om den hĂ€r rapporten visar sig vara sant kan du förvĂ€nta dig att Apple meddelar sina AR-glasögon under iPhone-evenemanget i september 2020.

Som nÀmnts tidigare har företaget forskat och utvecklat AR-teknik sedan lÀnge. Det har förekommit rykten om att Apple till och med har ett hemligt team för AR och VR. Teamet sÀgs bestÄ av hundratals anstÀllda som arbetar för att fÄ tekniken till framtida iPhones, Mac och andra. Augmented Reality gör det möjligt för konsumenter att utföra uppgifter snabbare och bÀttre.