Apple AR-glasögon lÀcker detaljerade funktioner, pris och eventuellt slÀppdatum

Apple AR-glasögon lÀcker detaljerade funktioner, pris och eventuellt slÀppdatum
Ryktfabrik: Apple kan förbereda sig pÄ att avslöja sina AR-glasögon snart. Det har enligt uppgift redan ett namn, en prispunkt och ett möjligt utgivningsfönster uppradat. Det kommer frÄn en pÄlitlig lÀckare, men Àr fortfarande bara ett rykte vid denna tidpunkt eftersom inte ens videon som rapporteras om har sett. Det enda vi sÀkert vet Àr att Apple, Microsoft och Google alla Àr intresserade av att vara de första som marknadsför en lÀtt uppsÀttning AR-glasögon.

Apples ryktade AR-glasögon har hÄllits under ganska snÀva omslag, men en ny lÀcka avslöjar den mest information vi har sett Àn. Enligt Front Page Techs Jon Prosser kommer de att kallas Apple Glass och kommer att sÀljas för cirka 500 dollar. Om du behöver receptlinser kostar de lite mer.

SlÀppdatumet för Apples AR-specifikationer har varit överallt. NÀr rykten om tekniken dök upp 2016 hÀvdade anonyma kÀllor att glasögonen skulle presenteras 2018. Det hÀnde aldrig. Vad vi fick istÀllet var att Tim Cook sa att VR kommer att vara lika stor som smartphones.

I början av förra Äret förutspÄdde pÄlitlig Apple-analytiker Ming-Chi Kuo att glasögonen skulle gÄ i massproduktion under Q4 2019 och vara tillgÀngliga i Är. I november slÀpptes en lÀckt intern presentation ett AR-headset för 2022 med en uppsÀttning AR-glasögon att följa 2023.

Prosser var oklar om en release men spekulerade i att de kunde meddelas i samband med iPhone 12 i Ă„r. Prossers kĂ€lla sa att Cupertino vill att Apple Glass-avtĂ€ckningen ska vara en “One More Thing” -hĂ€ndelse, vilket betyder att den vill att pressen ska vara nĂ€rvarande. Av denna anledning kan avslöjandet tryckas in i Q1 2021 pĂ„ grund av riktlinjer för koronavirusdistansiering.

ÄndĂ„ Ă€r detta lĂ„ngt tidigare Ă€n förra Ă„rets rapport om slĂ€ppdatum 2023. Men kom ihĂ„g att detta bara Ă€r ett avslöjandedatum. Utgivningen av produkten förvĂ€ntas inte komma tidigare Ă€n Q4 2021 eller Q1 2022, vilket sĂ€tter den nĂ€rmare den senaste rapporteringen.

Som man kan förvÀnta sig för en prislapp pÄ 500 USD kommer databehandling för Apple Glass att vara beroende av en iPhone. Inbyggda processorer ökar inte bara kostnaden per enhet utan ocksÄ bulk. Apple skjuter efter en uppsÀttning glasögon, inte ett headset med denna gadget, sÄ separat bearbetning Àr vettigt, sÀrskilt för en första generationens produkt.

Prosser pÄstÄr sig ha sett en video av en prototyp Apple Glass. Han kunde inte dela videon av juridiska skÀl men sa att det ser ut som ett vanligt glasögon. Vissa rykten har gjort att de ser ut som ett visir (ovan), men testparet ser inte ut som de. Men kom ihÄg att den slutliga designen kan Àndras mycket.

Andra funktioner inkluderar en LiDAR-sensor pÄ höger sida, trÄdlös laddning, ett anvÀndargrÀnssnitt som kallas styrbord och gestkontroller. Prototypen hade ingen kamera, möjligen pÄ grund av integritetsproblem. Prosser fick ocksÄ veta att det inte skulle finnas nÄgot tonat alternativ eftersom de inte kan fÄ skÀrmen att fungera korrekt pÄ mörkare linser.

TÀnk pÄ att ingen av denna information delades av Apple direkt, sÄ du kÀnner till borrningen om salt. Om det som Prosser sÀger Àr korrekt borde vi inte ha lÄng tid att vÀnta pÄ nÄgon officiell validering. Men nÀr dessa saker gÄr kan allt förÀndras.