Apple Ă€r “mobbande” liten utvecklare Förbered dig för att anvĂ€nda ett pĂ€ron i sin logotyp

Apple Àr
WTF ?! Det mÄste vara en lÄngsam dag i Apples juridiska avdelning. TeknikjÀtten har lÀmnat in en varumÀrkesÀrende mot en liten apptillverkare över anvÀndningen av ett pÀron i sin logotyp. Ja, inte ett Àpple, ett pÀron.

Apple lÀmnade in ett motstÄnd mot apputvecklare och fitnessstart Super Healthy Kids över logotypen som företaget anvÀnder för sin Prepear-receptapp. Företaget försökte registrera ett varumÀrke pÄ sin logotyp, men Cupertino sa att det för mycket liknar Apples varumÀrke och kan skapa förvirring om att företagens produkter Àr relaterade.

MÀrkligt nog ser Prepears logotyp ingenting ut som teknikjÀttens ikoniska solida Àpple med bettet som tas ur det. Det Àr en grön konturerad pÀronform med en stam och blad. Enligt arkivering Àr det bladet som verkar vara Apples frÀmsta stridspunkt.

“Sökandens mĂ€rke bestĂ„r av en minimalistisk fruktdesign med ett rĂ€tvinkligt blad, som lĂ€tt kommer ihĂ„g Apples berömda Apple-logotyp och skapar ett liknande kommersiellt intryck. Apple Marks Ă€r sĂ„ kĂ€nda och omedelbart igenkĂ€nnliga att likheterna i sökandens mĂ€rke kommer att överskugga alla skillnader och fĂ„r den vanliga konsumenten att tro att den sökande Ă€r relaterad till, ansluten till eller godkĂ€nd av Apple. “

Det verkar strĂ€cka om du jĂ€mför logotyperna sida vid sida (masthead). FĂ€rgschemat och formen Ă€r helt olika. Även det “rĂ€tvinklade bladet” Ă€r vinklat nedĂ„t pĂ„ pĂ€ronet i motsats till Apples uppĂ„tvinklade blad. Apple hĂ€vdar att eftersom de erbjuder “identiska” eller “mycket relaterade varor och tjĂ€nster” som Prepear, kan konsumenterna förvĂ€xla de olika produkterna “hĂ€lso- och sjukvĂ„rd, nĂ€ring, allmĂ€n hĂ€lsa och sociala nĂ€tverk” som Apple sĂ€ljer.

Apples meddelande om motstĂ„nd … av MacRumors pĂ„ Scribd

Startens grundare Russell Monson anser att detta Àr ett fall av stora tekniska mobbningar smÄ företag som kÀmpar för att komma igÄng och inte har rÄd med de rÀttsliga kostnaderna för att försvara sig.

“Vi Ă€r ett mycket litet företag med bara [five] teammedlemmar, “skrev Monson i en framstĂ€llning för att samla stöd mot Apples drag.” Vi försvarar oss inte bara mot Apple för att behĂ„lla vĂ„r logotyp utan för att skicka ett meddelande till stora teknikföretag att mobbning av smĂ„företag har konsekvenser. “

Monson sÀger att den rÀttsliga striden har resulterat i att företaget mÄste sÀga upp en av sina fem anstÀllda. Monsons fru och delÀgare till företaget tog till Instagram för att öka medvetenheten om saken.

“Medan resten av vĂ€rlden gĂ„r ut ur deras sĂ€tt att hjĂ€lpa smĂ„företag under denna pandemi, har Apple valt att gĂ„ efter vĂ„rt lilla företag”, sa hon. “Jag kĂ€nner mig moralisk skyldig att ta stĂ€llning mot Apples aggressiva rĂ€ttsliga Ă„tgĂ€rder mot smĂ„företag och kĂ€mpa för rĂ€tten att behĂ„lla vĂ„r logotyp.”

I skrivande stund har deras framstÀllning samlat nÀstan 29 000 underskrifter.