Apple Àr vÀrd för iPhone 12-evenemang den 13 oktober

Apple Àr vÀrd för iPhone 12-evenemang den 13 oktober
NĂ„got att se fram emot: Apples nya iPhones ligger ungefĂ€r en mĂ„nad efter schemat, en fördröjning som utan tvekan beror pĂ„ den fortsatta effekten av Covid-19-pandemin. ÄndĂ„ verkar det som om de Ă€r pĂ„ vĂ€g att starta senare denna mĂ„nad. Apple förvĂ€ntades presentera sin nya iPhone 12 vid mitten av september-evenemanget, precis som det har gjort under de senaste Ă„ren. I slutĂ€ndan beslutade företaget att hĂ„lla ut. IstĂ€llet fokuserade Time Flies-evenemanget pĂ„ nya Apple Watch-modeller och uppdaterade iPads med uppgraderade internals.

Apple pĂ„ tisdagen sa att det kommer att vara vĂ€rd för ett evenemang den 13 oktober. Liksom förra mĂ„nadens Time Flies-evenemang kommer den kommande presentationen att streamas online utan en live publik. Tagglinjen som Ă„tföljer Apples tillkĂ€nnagivande, “Hej, hastighet”, Ă€r sannolikt en hĂ€nvisning till rykten om att iPhone 12-familjen kommer att vara den första i serien som stöder 5G trĂ„dlösa nĂ€tverk.

Analytiker förvĂ€ntar sig att Apple kommer att avslöja sĂ„ mĂ„nga som fyra nya iPhones nĂ€sta vecka, inklusive en 5,4-tums iPhone “mini”, tvĂ„ modeller med skĂ€rmar som mĂ€ter 6,1 tum och en flaggskeppsenhet som heter iPhone 12 Pro Max med en 6,7-tums skĂ€rm.

Den senare, om den skulle realiseras, skulle vara den största telefonen nÀr det gÀller skÀrmstorlek som Apple nÄgonsin har introducerat.

Det Àr vanligt att alla nya iPhones har 5G-anslutning och anvÀnder OLED-skÀrmar som stöder Face ID-autentisering.

Apple kan ocksÄ avslöja sin lÄngt ryktade AirTags-spÄrningsenhet och en mindre HomePod-smarthögtalare.

Bildkredit: Daria Fotostock