Apple arbetar enligt uppgift med inbyggt stöd för externa skÀrmar för macOS 10.15

Apple Àr enligt uppgift skyldig Samsung miljoner dollar eftersom det inte kunde sÀlja tillrÀckligt med iPhones

“IPad-anvĂ€ndarna skulle kunna rita pĂ„ skĂ€rmen med Apple Pencil medan surfplattan anvĂ€nds som en extern skĂ€rm”

Apple arbetar enligt uppgift med en ny funktion som gör det möjligt för anvĂ€ndare att anstĂ€lla vilken enhet som helst – inklusive en iPad – som en extern skĂ€rm för macOS 10.15, nĂ€sta stora byggnad för företagets stationĂ€ra operativsystem. Det sĂ€gs att den inbyggda lösningen kallas “Sidecar” internt och kommer att vara ett fönsterhanteringssystem som kan skicka alla fönster pĂ„ Mac till en iPad eller nĂ„gon annan sekundĂ€r skĂ€rm.

Apple MacBook Pro 2018

Enligt en rapport frĂ„n 9to5Mackommer anvĂ€ndarna att kunna komma Ă„t den hĂ€r funktionen via den gröna “maximera” -knappen i vilket fönster som helst i det övre vĂ€nstra hörnet. NĂ€r du svĂ€var med musen över maximeringsknappen sĂ€gs det visa alternativ för att göra fönstret till helskĂ€rm, flytta fönstret till den sekundĂ€ra skĂ€rmen och nya sida vid sida osv. Det krĂ€ver att den önskade externa skĂ€rmen Ă€r ansluten och visas i det valda alternativet frĂ„n listan – nĂ€r anvĂ€ndare vĂ€l har klickat pĂ„ den valda sekundĂ€ra skĂ€rmen flyttas fönstret till den.

Dessutom, om en iPad som stöder Apple Pencil Àr vald som sekundÀr skÀrm, skulle anvÀndare kunna rita pÄ iPad-skÀrmen som en extern skÀrm. FrÄn och med nu Àr det dock inte kÀnt om systemet skulle fungera trÄdlöst eller skulle behöva anslutas via en fysisk kabel. Det finns inte heller nÄgon antydan till vilka iPad-modeller som kommer att stödja funktionen.

2019 iPad Air - i text 1

Det förvÀntas att macOS 10.15 kommer att förhandsgranskas vid Worldwide Developers Conference 29, som kommer att Àga rum den 3 juni.