Apple arbetar pÄ en ny Mac Pro, men du kommer inte att se det i Är

Apple arbetar pÄ en ny Mac Pro, men du kommer inte att se det i Är

Medan mobila och bÀrbara enheter har tagit centrum hos Apple de senaste Ären har datorer satts pÄ baksidan. PÄ den tiden har Mac-anvÀndare blivit alltmer otÄliga mot företaget, varför Apple bestÀmde sig för att bryta med Är av tradition och bjuda in en grupp författare till en kontorsbyggnad pÄ sitt campus för att förklara vad den hade i beredskap för Mac i kommande mÄnader och Är.

John Gruber av VĂ„gig eldklot har kanske den mest omfattande rapporten frĂ„n konversationen, dĂ€r Phil Schiller avslöjade att Apple var i fĂ€rd med att “helt ompröva Mac Pro.” Apples dyra stationĂ€ra dator uppdaterades senast 2013, men det finns för nĂ€rvarande ett team pĂ„ Apple som arbetar med bĂ„de en ny Mac Pro och en ny pro-skĂ€rm. Men för att laget ska kunna bygga nĂ„got som Ă€r vĂ€rdefullt behöver det mer Ă€n ett Ă„r. Med andra ord, Ă€ven om Apple tillkĂ€nnager den nya Mac Pro nu, kommer den inte fram 2017.

Pro-konsumenter mÄste vÀnta till Ätminstone 2018 för att fÄ tag pÄ ny Mac Pro-maskinvara, men under tiden kommer Apple att slÀppa tvÄ uppdaterade modeller av den aktuella Mac Pro den hÀr veckan. Du betalar 2999 USD för modellen med en 6-kÀrnig Intel Xeon-processor, dubbla AMD FirePro D500-grafikprocessorer och 16 GB RAM-minne och 3 999 USD för modellen med en 8-kÀrnig processor och dubbla D700-grafikprocessorer.

Förutom Mac Pro avslöjade Schiller och SVP Craig Federighi ocksÄ att nya iMac skulle lanseras i Är, inriktad pÄ pro-marknaden ocksÄ. PÄ frÄgan om företaget Àr medvetet om att mÄnga Mac-anvÀndare har börjat förlora förtroendet för Apples engagemang för Mac-datorer, sa Schiller detta:

Det Àr en rimlig frÄga, och det Àr dÀrför vi Àr hÀr idag, specifikt för att ta itu med den frÄgan framför allt annat. Vi Àr engagerade i Mac, vi har stor talang pÄ Mac, bÄde hÄrdvara och programvara, vi har fantastiska produkter planerade för framtiden, och sÄ lÄngt vÄr horisontslinje kan se Àr Mac en kÀrnkomponent av de saker Apple levererar, inklusive till vÄra proffskunder.

Apple arbetar med att lÄta sina produkter tala för sig sjÀlva. Det delar nya telefoner, surfplattor och datorer nÀr de Àr redo att lanseras och förvÀntar sig att fansen hoppar ombord. Huruvida detta representerar en ny vÀg för Apple eller bara Àr ett stoppgall för att blidka irriterade Mac-anvÀndare ÄterstÄr att se, men det Àr ett bra tecken för Apple-fans som Àr beroende av professionell Mac-hÄrdvara för arbete och lek.