Apple arbetar pÄ sÀtt att begrÀnsa smarttelefonanvÀndning och missbruk

Apple arbetar pÄ sÀtt att begrÀnsa smarttelefonanvÀndning och missbruk

“Apples vd Tim Cook talade om frĂ„gor som integritet och missbruk och bekrĂ€ftade att” vĂ„ra anvĂ€ndare inte Ă€r vĂ„r produkt “.

Smartphonemissbruk Àr en frÄga om alltmer allvarliga konsekvenser, och Apple har varit ett av de företag som försöker konstruera sÀtt att begrÀnsa den vÀxande epidemin. Förra Äret, för att ge anvÀndarna en ganska skarp uppvaknande av exakt hur mycket tid de spenderade pÄ sina telefoner, slÀppte företaget Screen Time-funktionen, som visade hur lÀnge du har spenderat pÄ en telefon och vilka appar du Àr ansluten till till det mesta. Nu, i en nyligen intervju, har Apples VD Tim Cook Äterinfört att företaget aktivt tittar pÄ sÀtt att tillhandahÄlla en bÀttre lösning för att begrÀnsa smartphoneberoende, sÀrskilt för barn.

Cook pratade lÄngt om frÄgor som dessa och anvÀndarnas integritet, mot bakgrund av att förbjuda flera tredjepartsappar som erbjöd lösningar som liknar Screen Time, men i utbyte mot att lÀsa in en telefons detaljerade anvÀndning och dÀrmed vÀcka integritetsproblem. Upprepade att framför allt Apple inte behandlar sina anvÀndare som sin produkt, sa han att företaget aktivt tittar pÄ sÀtt att skapa en bÀttre skÀrmbegrÀnsande lösning som universellt skulle passa fler mÀnniskor.

ios12-screen-time_06042018_big.jpg.large

En stor del av att införa begrÀnsningar för skÀrmanvÀndning för Apple kretsar kring att ge förÀldrar verktyg för att övervaka och begrÀnsa skÀrmanvÀndningen för barn inom en acceptabel nivÄ, Àven om Cook medger att det inte finns nÄgra allmÀnt accepterade standarder för förÀldraskap över hela vÀrlden, och vad kan kvalificera sig som lÀmpliga för en kan vara helt oacceptabelt för en annan. Som ett resultat, istÀllet för att skapa specifika instÀllningar som kan antas, arbetar Apple nu med att skapa ÄldersbegrÀnsningar för vissa appar och ge ett flexibelt sÀtt för förÀldrar att konfigurera hur mycket skÀrmanvÀndning som Àr acceptabelt för dem.

Cook uppgav vidare att Screen Time inte nödvÀndigtvis lÄter en person minska sin smartphone-anvÀndning. Snarare hjÀlper det dem att övervaka de appar de anvÀnder, spÀrra aviseringar frÄn sÄdana som inte Àr viktiga eller vÀsentliga, och sÄ smÄningom förbÀttra den övergripande kvaliteten pÄ smartphone-anvÀndning, vilket vÀcker oro nÀr det gÀller den psykologiska inverkan som appar har pÄ individer. Med iOS 13 inkommande kan vi se Apple meddela mer information om dessa funktioner, eftersom det tar digital livskvalitet och hÀlsoproblem med ökande betydelse.