Apple avbryter AirPower trÄdlösa laddningsmatta

Apple avbryter AirPower trÄdlösa laddningsmatta

“AirPower Ă€r kanske den första produkten som Apple nĂ„gonsin har avbrutit”

Apple har officiellt avbrutit den mycket efterlÀngtade och försenade AirPower trÄdlösa laddningsmattan. Företaget stÀllde först ut produkten under tillkÀnnagivandet av iPhone X (recension) 2017 och uppgav att den skulle vara tillgÀnglig för köp 2018. Det hÀnde dock inte och det fanns inga nyheter om nÀr produkten faktiskt skulle komma ut pÄ marknaden. Nu, med hÀnvisning till svÄrigheter att uppfylla sina egna höga krav, har Apple lagrat AirPower.

Apple AirPower - presenterad

SVP för hĂ„rdvaruteknik pĂ„ Apple, Dan Riccio, sa i ett uttalande: ”Efter stora anstrĂ€ngningar har vi kommit fram till att AirPower inte kommer att uppnĂ„ vĂ„ra höga krav och vi har avbrutit projektet. Vi ber om ursĂ€kt till de kunder som sĂ„g fram emot lanseringen. Vi fortsĂ€tter att tro att framtiden Ă€r trĂ„dlös och Ă€r engagerade i att driva den trĂ„dlösa upplevelsen framĂ„t. ”

AirPower har varit en av de mest efterlÀngtade produkterna frÄn Cupertino-jÀtten eftersom det hade lovat att anvÀndare skulle kunna ladda alla sina kompatibla Apple-produkter pÄ laddningsmattan samtidigt. Och med vissa programjusteringar kan du ocksÄ kÀnna till laddningsnivÄerna för alla enheter via din iPhone. Produkten var dock för svÄr och omöjlig att konstruera tack vare fysikens lagar.

AirPower pÄ AirPods-butikAirPower pÄ AirPods-butik

Enligt mÀnniskor som har nÀra anknytning till Àrendet innehöll AirPower flera spolar i nÀrheten av varandra. PÄ grund av sin nÀrhet mÄste strömhanteringen hanteras noggrant för att inte orsaka överhettning och skada produkterna pÄ mattan. Produkten mÄste ha avbrutits ganska nyligen, för det senaste AirPods trÄdlösa laddningsfodralet kom med en bild av AirPower.

PÄ ett sÀtt Àr det bra att Apple inte bara slÀppte en laddningsmatta som sedan skulle orsaka problem för kunderna. Med detta sagt Àr det kanske första gÄngen nÀr företaget annullerar en produkt som faktiskt har meddelat pÄ scenen. Vi Àr inte heller sÀkra pÄ om Apple kommer att tillkÀnnage nÄgot liknande i framtiden, Ätminstone tills ingenjörer kan komma med en lösning pÄ ovannÀmnda fysiklagar.