Apple bekrÀftar att iPhone 12 kommer att försenas med nÄgra veckor

Apple bekrÀftar att iPhone 12 kommer att försenas med nÄgra veckor
Den stora bilden: Covid-19 har orsakat förseningar i tillverkningen i flera branscher, vilket tvingat fabriker att stÀnga av och leverantörskedjor stoppas nÀr arbetare Äkte hem för att isolera sig i hopp om att bromsa virusets spridning. Tillverkningsinsatser har till stor del kommit igÄng men tydligen, Ätminstone i Apples fall, kunde de inte kompensera förlorad tid tillrÀckligt snabbt.

Apple har bekrĂ€ftat vad mĂ„nga trodde skulle kunna vara fallet som ledde till den senare halvan av ett tumultartat 2020 – en fördröjning i lanseringen av nya iPhone-modeller i höst.

Under Apples senaste inkomstsamtal med investerare sa CFO Luca Maestri Apples nĂ€sta generation av iPhones skulle komma “nĂ„gra veckor senare” Ă€n vanligt. Förra Ă„ret, om du kommer ihĂ„g, introducerades iPhone 11-familjen av smartphones den 10 september och slĂ€pptes den 20 september.

Nyheter om en försening var inte helt utanför vÀnster fÀlt.

Dessutom sa Qualcomm tidigare i veckan att den förvĂ€ntar sig en “delvis pĂ„verkan av förseningen av en flaggskeppstelefonlansering.” Förseningen ”driver nĂ„gra av enheterna ut frĂ„n septemberkvartalet till decemberkvartalet för oss”, sĂ€ger Qualcomms finansdirektör Akash Palkhiwala till Reuters.

Mysterietelefonen nÀmndes inte vid namn men de flesta tror att kunden i frÄga Àr Apple. Med tanke pÄ Apples erkÀnnande av en fördröjning verkar antagandet nu Ànnu mer exakt. Vi kan ocksÄ mer sÀkert anta att Ätminstone nÄgra av Apples nya iPhones kommer att ha 5G-radio för första gÄngen.

Bildkredit: ViktoriyaFivko, NYC Russ