Apple ber om ursÀkt för FaceTime-sekretessfelet och försenar korrigeringen till nÀsta vecka

Apple ber om ursÀkt för FaceTime-sekretessfelet och försenar korrigeringen till nÀsta vecka

Apple fick mycket flak den hĂ€r veckan för ett sĂ€kerhetsfel som gjorde det möjligt för iOS-anvĂ€ndare att avlyssna varandra genom Group FaceTime-samtal. Även om den som tar emot samtalet inte svarade skulle de som ringer fortfarande kunna höra dem i andra Ă€nden (och vice versa). Apple inaktiverade Group FaceTime pĂ„ serversidan som snabbfix, men berĂ€ttade för anvĂ€ndare att en programuppdatering med en permanent lösning skulle lanseras den hĂ€r veckan.

Det var uppenbarligen för optimistiskt, eftersom Apple avslöjade pĂ„ fredag ​​morgon att programuppdateringen har försenats till nĂ€sta vecka. HĂ€r Ă€r hela offerten som Apple tillhandahöll MacRumors angĂ„ende förseningen:

Vi har fixat Group FaceTime-sÀkerhetsfelet pÄ Apples servrar och vi kommer att utfÀrda en programuppdatering för att Äteraktivera funktionen för anvÀndare nÀsta vecka. Vi tackar familjen Thompson för att ha rapporterat felet. Vi ber om ursÀkt till vÄra kunder som drabbats och alla som Àr oroliga för denna sÀkerhetsfrÄga. Vi uppskattar allas tÄlamod nÀr vi slutför processen.

Vi vill försÀkra vÄra kunder att sÄ snart vÄrt teknikteam blev medvetet om detaljerna som behövs för att reproducera felet, inaktiverade de snabbt Group FaceTime och började arbeta med fixen. Vi Àr fast beslutna att förbÀttra den process genom vilken vi tar emot och eskalerar dessa rapporter för att fÄ dem till rÀtt personer sÄ snabbt som möjligt. Vi tar sÀkerheten för vÄra produkter extremt pÄ allvar och vi Àr fast beslutna att fortsÀtta att förtjÀna det förtroende som Apples kunder har till oss.

Apple gick ut ur sitt sÀtt att tacka familjen Thompson, som enligt uppgift försökte varna Apple om felet över en vecka innan internet i stort blev medvetet om det. Apple Àr inte frÀmmande för kontroverser, men i en tid dÄ alla Àr övertygade om att deras integritet inte tas sÄ seriöst som det borde vara av stora företag (förstÄeligt sÄ) Àr det inte förvÄnande att Apple ville komma ut före den hÀr sÄ fort som möjligt.