Apple börjar erbjuda billigare Mac Pro GPU-uppgraderingar

Apple börjar erbjuda billigare Mac Pro GPU-uppgraderingar
Vad hÀnde nyss? Om du har pengar att spara Àr Apples Mac Pro en ganska solid maskin. Oavsett om det Àr vÀrt startpriset pÄ 6 000 $ eller inte Àr ett Àmne som bÀst sparas för en annan dag, men för kreativa proffs som inte vill bryta sig ur Apples ekosystem Àr det det bÀsta företaget erbjuder. Men Mac Pro: s baslinje AMD Radeon Pro 580X rÀcker inte för nÄgra mer intensiva arbetsbelastningar.

Apple har lĂ„tit dig uppgradera den hĂ€r GPU: n till Radeon Pro Vega II $ 2400 tidigare, men Ă€ven för proffs som krĂ€ver det bĂ€sta Ă€r det svĂ„rt att svĂ€lja. Nu ger Apple dock kunderna möjlighet att vĂ€lja antingen en eller tvĂ„ Radeon Pro W5700X GPU: er (med 16 GB VRAM) istĂ€llet – en konfiguration med ett kort ger dig $ 600, medan den dubbla konfigurationen Ă€r $ 1600.

Det Àr oklart varför Apple endast debiterar $ 600 för det första kortet, men (effektivt) $ 1000 för det andra, men uppenbarligen anser företaget att detta Àr den bÀsta vÀgen framÄt. Om du bestÀmmer dig för att gÄ med en enda W5700X nÀr du bygger din Mac Pro för första gÄngen, men senare inser att du behöver lite mer kraft, har du inte tur. Apple sÀljer gÀrna ett andra fristÄende kort till dig som ett separat köp för $ 1000.

1600 dollar eller till och med 600 dollar Ă€r fortfarande en stor del av förĂ€ndringen för mĂ„nga, men inom entusiastiska och professionella GPU: er Ă€r prissĂ€ttningen inte sĂ„ upprörande – speciellt med tanke pĂ„ hur mycket prestanda W5700X erbjuder över 580X .

Vi ser fram emot att se om Apple kommer att lansera nĂ„gra andra uppgraderings- eller anpassningsalternativ för Mac Pro under det nĂ€rmaste Ă„ret eller tvĂ„ – utan att rĂ€kna med maskinens nya $ 700 hjulsats eller $ 300 fot-kit.

Masthead-kredit: TechCrunch

Mellankredit: TechRadar