Apple börjar tillverka iPhone 7 i Indien

Apple iPhone 7

“Efter iPhone 6s och SE har Apple b√∂rjat montera iPhone 7 i Indien vid fabriken Wistron i Bengaluru.”

Efter att ha påbörjat monteringen av iPhone 6s och iPhone SE i Indien, har Apple meddelat att företaget har börjat montera iPhone 7 i landet från och med mars, vilket breddar sina planer på att stärka den lokala tillverkningen. Wistron, som för närvarande monterar iPhone 6s och SE, kommer också att hantera monteringen av iPhone 7 vid sin fabrik i Bengaluru. Apple iPhone 7 (32 GB) kommer att säljas för 39 990 Rs, medan 128 GB kostar 49 990 Rs.

Apple sa i ett uttalande p√• tisdag, ‚ÄĚVi √§r stolta √∂ver att producera iPhone 7 i Bengaluru f√∂r v√•ra lokala kunder som fr√§mjar v√•rt l√•ngsiktiga engagemang i Indien.‚Äú

iPhone tillverkad i IndieniPhone tillverkad i Indien

Med monteringen av iPhone 7 i Indien kommer Apple att få tullkoncessioner för delar, men Cupertino-företaget kanske inte erbjuder några rabatter eller prissänkningar omedelbart eftersom det syftar till att investera mer i den lokala monteringen. Apple har också varit i samtal med Foxconn om att montera iPhones i Indien vid sin fabrik i Chennai. Medan det har funnits förslag på att montera avancerade iPhones, har Apple precis börjat med basmodellerna och vi borde se företaget montera iPhone X-serien längs banan. För närvarande är det oklart om det bara är iPhone 7 eller Wistron skulle också montera iPhone 7 Plus i Indien.

Apple-iPhone-7-och-7-Plus-röd-19

Apple har haft svårt att tävla mot varumärken som OnePlus, Huawei och Samsung i Indien, företag som för närvarande erbjuder flaggskepp till lägre priser i jämförelse. Enligt marknadsanalys har Apple för närvarande mindre än 1 procent marknadsandel i Indien. Det återstår att se hur bra den två generationens gamla iPhone skulle tas emot efter prissänkningen om det finns någon. För att sammanfatta specifikationerna har iPhone 7 en 4,7-tums Retina HD-skärm och drivs av Apples A10 Fusion-chipset. Handenheten har en 12-megapixel bakre kamera och en 7-megapixel FaceTime-kamera på framsidan. Den levereras med Touch ID för biometrisk autentisering, kör för närvarande den senaste iOS 12-plattformen och är IP67-klassad för motståndskraft mot vatten och damm.