Apple bygger nu iPhone 11 i Indien

Apple bygger nu iPhone 11 i Indien
Vad hÀnde nyss? Indiens handels- och industriminister Piyush Goyal har bekrÀftat rapporter om att Apple tillverkar iPhone 11 i Indien. Det Àr en enkel seger: Apple har minskat sin tillit till Kina, och de kan kringgÄ Indiens betydande importavgift.

Apple har velat producera enheter i Indien i flera Ă„r. Enligt TechCrunch hade de inte kunnat hitta en lokal tillverkare som kunde uppfylla sina strĂ€nga kvalitetsstandarder, sĂ„ de har fĂ„tt vĂ€nta pĂ„ att nya monteringslinjer skulle byggas. År 2017 började Wistron producera tidigare Ă„rs flaggskepp i Indien för att sĂ€lja som budgetenheter, men frĂ„n och med den hĂ€r mĂ„naden har Foxconn kunnat producera iPhone 11 pĂ„ sin anlĂ€ggning nĂ€ra Chennai. Den första satsen tros redan ha skickats till nĂ€rliggande Ă„terförsĂ€ljare.

Apples VD Tim Cook tillkÀnnagav i februari att Apple kommer att lansera en uppdaterad onlinebutik i Indien de nÀrmaste mÄnaderna och kommer att öppna tegelbutiker nÀsta Är. Nyligen tillkÀnnagav Apples tillverkare Foxconn och Pegatron bÄda planer pÄ att investera i sina indiska anlÀggningar. Indien Àr vÀrldens nÀst största smarttelefonmarknad och en som Àr mycket lÀngre frÄn mÀttnad Àn Amerika eller Kina.

Det finns dock en nyckelfrĂ„ga kvar. Apple behöver inte betala en 20% importskatt lĂ€ngre. Även om tillverkning i Indien förmodligen Ă€r dyrare Ă€n tillverkning i Kina, sparar Apple fortfarande en förmögenhet. Kommer de att överföra dessa besparingar till konsumenterna och ge dem rabatt, eller kommer de att öka sina vinstmarginaler?

Bildkredit: Jason Leung pÄ Unsplash