Apple delar återupptagningsstrategi för butik

Apple delar återupptagningsstrategi för butik
I korthet: Apple är bland flera stora företag som håller på att genomföra en återöppningsstrategi för detaljhandeln efter att Covid-19-inneslutningsarbetet hållit skyltfönster stängda i nästan två månader. Kort sagt tar företaget flera försiktighetsåtgärder och kommer bara att gå vidare med att öppna en butik igen efter att ha utvärderat lokala förhållanden.

I ett nyligen skrivet brev till kunder sa Deirdre O’Brien, Apples senior vice president f√∂r detaljhandel och folk, att n√§stan 100 butiker har √∂ppnat igen globalt.

Apple sa att de bara kommer att gå vidare med att öppna en butik igen när de är övertygade om att de säkert kan återvända till servicekunder på en viss plats. Det handlar om att titta på lokala fall och trender samt att ta hänsyn till vägledning från lokala och nationella hälsovårdspersonal.

Teknikjätten vidtar också ytterligare åtgärder för att skydda kunder och anställda på de flesta platser. Apple begränsar beläggningen i sina butiker för att ge människor gott om utrymme och förnyar sitt fokus på en-mot-en, personlig service. Anställda kommer också att utföra temperaturkontroller vid dörren medan upplagda hälsofrågor hjälper till att screena för dem med symtom.

Dessutom krävs ansiktsmasker för alla teammedlemmar och kunder (de kommer att levereras till kunder som inte tar med sig egna). Apple sa att det också kommer att genomföra förbättrade djupa rengöringar under hela dagen.

Shoppare kan använda sökverktyget Hitta ett butik för att kontrollera status för sina lokala butiker, sa Apple.