Apple dominerar hearables-marknaden under Q4 2018 med AirPods: Counterpoint Research

Apple dominerar hearables-marknaden under Q4 2018 med AirPods: Counterpoint Research

”AirPods som tidigare misslyckades med sin design Ă€r nu ses som ett stiluttalande ”

Apple dominerar den globala trÄdlösa öronproppsindustrin eftersom teknikjÀtten har fÄtt hela 60 procent marknadsandel under fjÀrde kvartalet 2018, sÀger den senaste rapporten frÄn Counterpoint Research. Enligt företagens studie levererades 12,5 miljoner trÄdlösa hörlurar globalt under kvartalet, dÀr Nordamerika bidrog högst till den totala marknaden med 24 procent volymer. Apples AirPods var överlÀgset de mest sÄlda bÀrbara produkterna, sÀrskilt pÄ Apples hemmaplan och Asien och StillahavsomrÄdet, exklusive Kina.

-Topp-10-bÀstsÀljande-bÀrbara-Q4-2018-768x455

Apple kunde ha tagit ut en större andel om det inte var för kunder som förutsÄg den nya AirPods-lanseringen 2019. Bakom AirPods kom andra premiumprodukter som Jabra Elite Active 65t, Samsung Gear IconX respektive Bose SoundSport Free. Men som kan ses i infografin, kom andra medelklassprodukter ocksÄ till topp tio-listan. En annan faktor som hindrade Apple frÄn att helt dominera försÀljningen var framvÀxten av varumÀrken i andra klass, som JLab och QCY som fick betydande marknadsandelar med sina 100 dollar prissatta produkter som Lab JBuds Air True Wireless och QCY T1.
bÀrbar marknadsandel-Q4-2018-600x618

RegionmÀssigt presterade Apple inte lika bra i Europa som pÄ sitt hemland som övertrÀffades av Jabra, som var den största konkurrenten med en marknadsandel pÄ 14 procent. Asia Pacific var ocksÄ en bra marknad för Cupertino-jÀtten med asiatiska varumÀrken som Britz och GLIDiC som ocksÄ visade god potential. Kina utgjorde den största utmaningen pÄ alla marknader med lokala varumÀrken som QCY, Honor, Edifier och ENKOR som visade starka resultat i regionen.

[Previous Story]Sennheiser Momentum True Wireless-öronsnÀckor lanserades i Indien till ett pris av 24 990 Rs

[Next Story]Microsoft uppdaterar tyst Surface Book 2 med 8: e generationens Intel-processorer: pris, specifikationer