Apple erbjuder gratis ersÀttning för 2018 Retina MacBook Air över defekt logikkort

Apple erbjuder gratis ersÀttning för 2018 Retina MacBook Air över defekt logikkort

“FrĂ„gan har till synes bara pĂ„verkat ett litet antal MacBook Air-bĂ€rbara datorer, som tydligen vĂ€grar att slĂ„ pĂ„”

Apple har enligt uppgift erkÀnt en brist med MacBook Air 2018, dÀr en liten delmÀngd av den bÀrbara datorns produktionsbatch har ett logikkortfel. Problemet, rapporterat av 9to5Mac baseras pÄ ett internt memo som förvÀrvats, sÀgs endast pÄverka ett mycket litet antal av MacBook Air 2018, bara i 13-tums Retina-skÀrmvarianten. Som svar indikerar rapporter att Apple e-postar personligen Àgarna till de drabbade bÀrbara datorerna och erbjuder en gratis ersÀttning av deras produkt.

Apple antas erbjuda ersĂ€ttningsavtalet i upp till fyra Ă„r frĂ„n inköpsdatumet för respektive MacBook Air-bĂ€rbara datorer. Detaljer om felet i logikkortet Ă€r knappa eftersom företaget inte har avslöjat detaljerna i ett offentligt uttalande eller pĂ„ listan “TillĂ€ggs- och reparationsförlĂ€ngningsprogram”, som vanligtvis publicerar sĂ„dan felaktig utrustning. Anledningen till detta beror möjligen pĂ„ att Apple anser att endast ett fĂ„tal av de nya MacBook Air-bĂ€rbara datorerna har pĂ„verkats, och det motiverar inte en storskalig offentliggörande.

MacBook-Air-Keyboard-and-Ports-10302018

ÄndĂ„ tros problemet ha pĂ„verkat strömförsörjningen till den nya MacBook Air, med vissa anvĂ€ndare som faktiskt rapporterar i onlineforum om att deras bĂ€rbara datorer inte startar. De som fĂ„r e-postmeddelandet frĂ„n Apple kommer sedan att föreslĂ„s att ta med sig MacBook Air till nĂ€rmaste Apple Store eller en auktoriserad Ă„terförsĂ€ljarbutik, dĂ€r produkten kontrolleras för eventuella fel pĂ„ den av företagsutnĂ€mnda chefer. Om felet upptĂ€cks kommer Apple att byta ut den bĂ€rbara datorn utan kostnad för anvĂ€ndaren.

Mindre brister Àr inte en ovanlig hÀndelse i prylar över hela vÀrlden och uppstÄr ofta pÄ grund av avvikelser i produktions- eller monteringslinjerna. Det Àr troligt att denna frÄga ocksÄ var liknande, sÀrskilt eftersom den inte pÄverkade en större del av de nya MacBook Air-bÀrbara datorerna. Apples senaste supertunna bÀrbara dator förvÀntas ocksÄ fÄ en prestandauppgradering senare i Är, efter att den fÄtt den mycket hyllade Retina-skÀrmen och uppgraderade komponenter förra Äret.