Apple-fans skryter om att iPhone X slÄr Galaxy S9-riktmÀrken som verkar vara felaktiga

Apple-fans skryter om att iPhone X slÄr Galaxy S9-riktmÀrken som verkar vara felaktiga

Att jĂ€mföra prestandan hos tvĂ„ ledande flaggskeppstelefoner Ă€r ett bra sĂ€tt för tekniska medier att hjĂ€lpa potentiella smartphoneshoppare att fatta ett vĂ€lutbildat beslut. För hardcore-fans av ett visst varumĂ€rke erbjuder dessa jĂ€mförelser dock lite anvĂ€ndning utöver skrytrĂ€tten – vilket uppenbarligen Ă€r ganska bisarrt nĂ€r du slutar tĂ€nka pĂ„ det. Specifikationer och testresultat skulle aldrig övertyga en fanboy som förblir lojal mot ett varumĂ€rke att byta till ett annat. I stĂ€llet Ă€r riktmĂ€rken egentligen bara anvĂ€ndbara för smartphoneshoppare som bryr sig mer om prestanda och övergripande upplevelse Ă€n vad de gör om varumĂ€rkesansvar.

Oavsett hur anvÀndbara riktmÀrken verkligen Àr för smarttelefonfans Àr de och kommer att fortsÀtta att vara en stor del av gadgetnyhetscykeln. Och med att Samsungs nya Galaxy S9 och Galaxy S9 + blir tillgÀngliga för förbestÀllning den hÀr veckan Àr testresultat för test för Samsungs nya flaggskeppstelefoner ett hett Àmne. I synnerhet orsakar en uppsÀttning riktmÀrken frÄn en blogg som Àr kÀnd för sina grundliga tekniska analyser.

Rubriker som “Förra Ă„rets iPhones förstör Samsungs nya Galaxy-flaggskeppssmartphone i riktmĂ€rketester” har dykt upp pĂ„ flera olika gadgetbloggar och Apple-fansbloggar under de senaste dagarna, efter publiceringen av Anandtechs Testresultat för Galaxy S9-benchmark. Det som Ă€r konstigt med detta Ă€r det faktum att Anandtech, sade kĂ€llan sjĂ€lv, upprepade att nĂ„got Ă€r vĂ€ldigt fel med dess riktmĂ€rketestresultat.

Utan att dyka för djupt in i de tekniska detaljerna Àr den korta versionen den hÀr: Anandtech testade förmodligen en dÄlig eller felaktigt strypad enhet. Författaren pÄ Anandtech gjorde detta ganska tydligt i sin tÀckning, sÄ vi kan bara anta att nÄgra av bloggarna som tÀcker berÀttelsen inte lÀste tillrÀckligt lÄngt för att komma till den delen.

Även om resultaten av nĂ„gra av webbplatsens tester verkade rimliga, var de flesta resultaten för den Exynos 9810-drivna Galaxy S9 + Anandtech testade var hemskt. Vissa testresultat var Ă€nnu vĂ€rre Ă€n telefonmodeller frĂ„n förra Ă„ret, inklusive Samsungs egen Galaxy S8. Och medan Samsungs Snapdragon- och Exynos-varianter vanligtvis Ă€r nĂ€ra matchade i prestanda, fann dessa tester att de tvĂ„ chipsetsen inte Ă€r lika.

HÀr Àr nÄgra exempel:

Om nÄgot fungerar Samsungs Exynos-drivna telefoner vanligtvis lite bÀttre Àn sina motsvarigheter till Snapdragon. Och i dessa tester Àr det motsatta med stor marginal. I sjÀlva verket visar dessa tester Apples iPhone 7 frÄn 2016 slÄr den nya Galaxy S9 + i flera tester. Verkar som om nÄgot Àr fiskigt, nej?

“Det som verkar tydligt Ă€r att det finns nĂ„got som Ă€r vĂ€ldigt mycket fel med Exynos 9810 S9 + som jag testade,” Anandtech skrev i sitt inlĂ€gg, klart som dagen. ”Det kunde knappt skilja sig frĂ„n förra Ă„rets Exynos 8895, Ă€n mindre Snapdragon 845 i Qualcomm Reference Device som vi förhandsgranskade tidigare denna mĂ„nad. Jag tittade igenom systemet och övervakade frekvenser och de stora kĂ€rnorna nĂ„dde den maximala kĂ€rnfrekvensen pĂ„ 2,7 GHz. Den enda förklaringen jag har just nu Ă€r att det Ă€r möjligt att DVFS-konfigurationen, sĂ„vĂ€l som schemalĂ€ggaren, för nĂ€rvarande Ă€r sĂ„ konservativt instĂ€lld att det knappt finns nĂ„gon aktivitet pĂ„ de stora kĂ€rnorna. ”

Tydligen missade Apple-bloggar den hÀr delen.

InlĂ€gget fortsĂ€tter, ”En av Samsungs talesmĂ€n bekrĂ€ftade för mig att demoenheten körde special firmware för MWC och att de kanske inte Ă€r optimerade. Jag har lite svĂ„rt att tro att de skulle drastiskt begrĂ€nsa enhetens prestanda för demonstrationsenheterna och mindre sĂ„ att de skulle röra sig med schemalĂ€ggningsinstĂ€llningarna. Jag fick bekrĂ€ftelse pĂ„ att Samsung planerar att “stĂ€lla in” Exynos-varianten för att matcha Snapdragon-prestandan – men de nuvarande poĂ€ngen som jag fick pĂ„ dessa enheter ger ingen mening, sĂ„ jag hoppas att detta bara Ă€r ett misstag som kommer att lösas i rederiföretag och vi ser SoC: s fulla potential. ”

Det verkar som om Samsung kan ha brutit nÄgot nÀr man stÀller in den hÀr pre-release-enheten, men allt bör rensas nÀr recensioner börjar slÄ pÄ webben.