Apple fixar din felaktiga iPad Air 3-skärm

Apple fixar din felaktiga iPad Air 3-skärm

Det är en blandning av både goda nyheter och dåliga nyheter för ägare av Apples iPad Air 3-surfplatta, eftersom företaget avslöjar en känd fråga som påverkar vissa enheter, samt ett reparationsprogram för att fixa det.

Problemet, som verkar bara påverka Air 3, kan orsaka ett skärmfel, sa Apple i ett meddelande på sin webbplats.

Om du har en av modellerna som påverkas erbjuder Apple en reparation gratis.

Vad är Apple Air 3-problemet?

I ett uttalande som publicerades på Apples webbplats under helgen informerade företaget ägare av iPad Air 3 att det har identifierat ett problem där skärmen kan misslyckas.

Apple har bestämt att skärmen på ett begränsat antal iPad Air (tredje generationens) enheter under vissa omständigheter kan bli tomma permanent. РUttalande från Apple

I dessa fall är det lite som en användare kan göra, inte kan visa skärmen. Apple uppgav också att ägare kan se en liten flimmer eller blixt innan skärmen blir tom. Hur som helst kommer det inte att finnas någon chans att du missar problemet om du har en av de olyckliga iPadsna.

Hur fixar jag min iPad?

För det första måste du se till att din iPad är en av de modeller som listas av Apple. Det måste vara en iPad Air 3, som är den senaste versionen av iPad Air. Om du har en vanlig iPad, Pro eller Mini eller till och med en första eller andra generationens Air, har du inte tur.

För det andra måste din Air ha tillverkats mellan mars 2019 och oktober 2019.

Har du en bystad iPad-skärm? Uppfyller kriterierna? I så fall är du berättigad till gratis reparation. För att initiera detta har du tre alternativ:

Ta den till en auktoriserad Apple-leverantör Boka tid hos din lokala Apple-butik Kontakta Apple-support för att ordna en reparation av e-post

Alla dessa alternativ kan ordnas på Apples webbplats.

Som standard med dessa reparationsprogram rekommenderar Apple att du säkerhetskopierar enheten först (även om det kan vara svårt om du inte kan se skärmen). Det rekommenderar också att det kan behöva reparera andra problem med din iPad innan den kan lösa skärmproblemen.

Apples reparationsprogram

Apple har inte varit främmande för gratis reparationsprogram de senaste åren, även om dess iPad-sortiment hittills varit ganska problemfritt.

Nyligen har det varit MacBook som verkar ha varit i mottagande änden av flera program för att lösa pågående problem. Förra året erbjöd Apple reparationer till alla som upplevde tangentbordsproblem, som klibbiga tangenter och brist på funktion.

MacBook-ägare har också upplevt elände med felaktiga batterier, skärmar och solid state-enheter.

iPhone-ägare har också varit ganska otur, med iPhone 6s har strömproblem, och Apples officiella smarta batterifodral kräver också ett reparationsprogram.