Apple fördröjer enligt uppgift massproduktion av iPhone 12 med en mÄnad

Apple fördröjer enligt uppgift massproduktion av iPhone 12 med en mÄnad
I korthet: Apple fördröjer enligt uppgift massproduktionen av den kommande iPhone 12 med ungefÀr en mÄnad pÄ grund av störningar orsakade av det pÄgÄende Covid-19-utbrottet. Apple tillkÀnnager normalt nya flaggskepps-iPhones i mitten av september och sÀljer dem i slutet av mÄnaden. Som förberedelse startar företaget massproduktion pÄ försommaren för att bygga upp lager.

KÀllor som Àr bekanta med saken berÀttar för Wall Street Journal att Apple planerar att lansera fyra nya iPhone-modeller senare i Är i tre storlekar: en 5,4-tums modell, tvÄ 6,1-tumsvarianter och en större version med en 6,7-tums skÀrm. Alla förvÀntas ha OLED-skÀrmteknologi och en redesign som gÄr tillbaka till tidigare iPhones med plana kanter, liknar nyare iPads.

De nya iPhonesna förvÀntas ocksÄ vara kompatibla med 5G trÄdlösa nÀtverk för första gÄngen.

En kÀlla berÀttade för publikationen att förseningen av massproduktionen i Är ocksÄ kommer att pÄverka antalet totala telefoner som Apple planerar att göra under andra halvÄret 2020 med sÄ mycket som 20 procent.

Toni Sacconaghi, en analytiker med Bernstein, sa i en fÀrsk rapport att det inte borde vara bekymmer bland investerare om inte Apple misslyckas med att skicka de nya iPhonerna före semestern 2020.

Vid denna tidpunkt, med sÄ mycket osÀkerhet kring Covid-19 och rapporterade fall som fortsÀtter att klÀttra i USA i stadig takt, Àr det nÄgons gissning om var vi kommer i september.

Masthead-kredit: Hadrian, Mykola Churpita