Apple förvÀrvar Fleetsmith, ett företag som effektiviserar distributionen av Apple-enheter pÄ arbetsplatsen

Apple förvÀrvar Fleetsmith, ett företag som effektiviserar distributionen av Apple-enheter pÄ arbetsplatsen
Varför det betyder nĂ„got: Apple har förvĂ€rvat Fleetsmith, en start som Ă€r kĂ€nd för att effektivisera processen för hantering av Apple-enheter i en företagsmiljö. Även om detta normalt görs via en tredje part, visar Apple ökande intresse för att bli direkt involverad i enhetshantering.

Fleetsmith, ett företag som specialiserat sig pĂ„ att tillhandahĂ„lla MDM (Enterprise Mobile Device Management) för Apple-produkter har förvĂ€rvats av Apple. Företaget kommer att fortsĂ€tta att tillhandahĂ„lla MDM-tjĂ€nster för nya och befintliga kunder. “Vi Ă€r stolta över att gĂ„ med i Apple”, sa företaget i ett blogginlĂ€gg. “VĂ„ra gemensamma vĂ€rderingar att sĂ€tta kunden i centrum för allt vi gör utan att offra integritet och sĂ€kerhet innebĂ€r att vi verkligen kan möta vĂ„rt uppdrag genom att leverera Fleetsmith till företag och institutioner i alla storlekar runt om i vĂ€rlden.”

Vanligtvis förlitar sig Apple pÄ MDM frÄn tredje part som MobileIron eller AirWatch för företagsdistribution. Nu vill Apple kontrollera sjÀlva upplevelsen nÀr den fortsÀtter att trÀnga in i företagsutrymmet. Med detta sagt kan tredje parter fortfarande kunna anvÀnda Apples API: er nÀr de hanterar Apple-produkter.

Fleetsmith Àr ett relativt nytt företag, startade 2016 och hade samlat in 40 miljoner dollar i riskkapital enligt TechCrunch. Fleetsmiths överklagande Àr att det förenklar distributionen av Apple-enheter med automatiserade processer och kan kopplas till befintliga företagsverktyg som Office 365 och Googles G-Suite. Nuvarande MDM anvÀnder Apples Enhetsregistreringsprogram som fortfarande kan vara ett besvÀr att distribuera.

För sin del har Apple ökat sitt fotavtryck stadigt pÄ företagsmarknaden. Företaget meddelade ett partnerskap med IBM redan 2014 för att skapa företagsapplikationer för iOS-enheter.

Apple gjorde en liknande affÀr med SAP 2016 som gjorde det möjligt för SAP-kunder att skriva inhemska företagsappar för Apple-enheter. Medan Apple har bekrÀftat förvÀrvet Àr ytterligare information om affÀren okÀnd.