Apple förvÀrvar virtual reality-start NextVR, men vad Àr planen?

Apple förvÀrvar virtual reality-start NextVR, men vad Àr planen?
Vad hÀnde nyss? Apple har lÀnge ryktats att de arbetar med VR eller AR i nÄgon form. FörvÀrvet av NextVR verkar bekrÀfta Apples ambitioner att komma in i rymden. Speciellt NextVRs patent kan hjÀlpa Cupertino-jÀtten att stÀrka sitt innehÄllsutbud med Apple TV +.

Apple bekrÀftade idag att de kommer att förvÀrva NextVR, en virtual reality-start som specialiserat sig pÄ att producera VR-innehÄll för sportevenemang. Ingen av företagen har avslöjat villkoren för affÀren, men 9to5Mac rapporterar att det kan vara vÀrt cirka 100 miljoner dollar. Apple anstÀller enligt uppgift ocksÄ de flesta NextVR-ingenjörer under ett skalföretag och informerar dem om en eventuell omplacering till Apples huvudkontor.

Kalifornien-baserade NextVR var kÀnt för sina partnerskap med sportligor för att sÀnda spel i virtuell verklighet. Företaget slöt en överenskommelse med NBA för att sÀnda höjdpunkter frÄn 2019 NBA-finalen till olika VR-headset inklusive PlayStation VR, Oculus Rift, HTC Vive och Microsofts headset-partners för blandad verklighet.

Apples intressen för förstĂ€rkt verklighet (AR) och VR Ă€r vĂ€lkĂ€nda. År 2016 anstĂ€llde företaget Doug Bowman, chef för Center for Human-Computer Interaction vid Virginia Tech. Året dĂ€rpĂ„ förvĂ€rvade Apple AR-start Vrvana för 30 miljoner dollar. Andra anmĂ€rkningsvĂ€rda förvĂ€rv inkluderar Primesense, den ursprungliga Kinect-utvecklaren och Perceptio, som specialiserat sig pĂ„ AI-bildklassificeringssystem.

Medan en del av dessa förvÀrv ledde till utvecklingen av Face ID Àr Apples intressen mycket större Àn bara ansiktsigenkÀnning. Apple förbereder sig enligt uppgift att slÀppa ett AR-headset 2022 och en mindre version 2023. Apples VD Tim Cook har redan gÄtt i rekord för att sÀga att augmented reality kommer att vara lika stort som smartphones.

9to5Mac spekulerar i att NextVRs teknologipatent för uppskalning av videoströmmar förutom virtuell verklighet ocksÄ kan spela en roll i Apples lÄngsiktiga innehÄllsstrategi. IstÀllet för att titta pÄ Apple TV + -videor pÄ din iPhone eller Apple TV kan du spÀnna pÄ ett par Apple VR-glasögon och ha det bokstavligen framför ditt ansikte.