Apple gjorde just spel och VR möjliga pĂ„ MacBook Pro – men det kommer att kosta dig extra

Apple gjorde just spel och VR möjliga pÄ MacBook Pro - men det kommer att kosta dig extra

Apple överraskade sina fans pĂ„ torsdag morgon med det tysta tillkĂ€nnagivandet av de nya MacBook Pro-modellerna. 2018-bĂ€rbara datorer fick alla förvĂ€ntade uppgraderingar, som snabbare processorer, mer RAM, extra lagringsalternativ och ett nytt tangentbord, men ocksĂ„ nĂ„gra överraskningar, som True Tone-skĂ€rm och stöd för “Hey Siri.”

Precis som tidigare MacBook-proffs Àr de nya maskinerna dock inte spelvÀnliga. Men den hÀr gÄngen har Apple ytterligare en överraskning.

Inte inkluderat i pressmeddelandet Àr Blackmagic eGPU, en smidig maskinvara som lÄter dig lÀgga till en grafikbehandlingsenhet till din helt nya Mac.

BildkÀlla: Apple

Du mĂ„ste gĂ„ till MacBook Pro-sidan för att upptĂ€cka den, men Blackmagic eGPU finns dĂ€r och den Ă€r mĂ€rkt som ”bara hos Apple.” Detta innebĂ€r att Apple samarbetar med Blackmagic för den hĂ€r specifika modellen. Inuti eGPU hittar du en Radeon Pro 580 grafikprocessor med 8 GB RAM-minne. EGPU har ocksĂ„ tvĂ„ Thunderbolt 3-portar, fyra USB 3-portar och en HDMI 2.0-port. Med andra ord kan den ocksĂ„ fungera som ett nav för din helt nya MacBook Pro.

BildkÀlla: Apple

Med det sagt Àr tillbehöret, som kommer att pÄminna dig om Mac Pro-designen, inte billigt. Du mÄste betala 699 dollar utöver vad du Àntligen kommer att överlÀmna till Apple för den helt nya MacBook Pro.

Förutom priset finns det ytterligare ett problem med Blackmagic eGPU som Apple sÀljer. Det verkar inte vara uppgraderbart. Det betyder att du kanske inte kan byta ut den GPU nÀr en bÀttre modell kommer. Allt hopp gÄr dock inte förlorat, eftersom tÄrar kommer att berÀtta exakt om du kan byta ut GPU eller inte.