Apple, Googles mobilitetstrenderapporter visar hur Covid-19 har pÄverkat resor och aktiviteter

Apple, Googles mobilitetstrenderapporter visar hur Covid-19 har pÄverkat resor och aktiviteter
Den stora bilden: HĂ€lsoproblem Ă„t sidan, Covid-19-utbrottet och resulterande mildrande insatser visar sig vara en fascinerande fallstudie i orsak och verkan. Ändra en sak i en ekvation och plötsligt ser du en dominoeffekt som pĂ„verkar dussintals till synes orelaterade industrier.

För att visualisera hur hemma-bestÀllningar faktiskt ser ut, har Apple publicerat dagliga rapporter baserat pÄ begÀran om vÀgbeskrivning i Apple Maps. Med fÀrre mÀnniskor som vÄgar utanför sina hem har förfrÄgningar om vÀgbeskrivning förutsÀgbart minskat. Plötsligheten av allt och de branta kurvorna kan dock överraska dig.

I New York City, en av vÀrldens mest befolkade regioner, kan vi se att beteendet verkligen började förÀndras under den första veckan i mars. Bara ett par veckor senare sjönk begÀran om transitering riktigt 87 procent nÀr staden faktiskt saktade ner.

Effekten Àr Ànnu större i Italien, ett av de lÀnder som drabbats hÄrdast av Coronavirus. HÀr ser vi att förfrÄgningar om kartlÀggningsdata började falla bort i slutet av februari med alla tre transportsÀtt som i stort sett har planat sedan mitten av mars.

Google delar ocksÄ samhÀllsrörlighetsrapporter för att hjÀlpa anvÀndare och folkhÀlsomyndigheter att förstÄ svar pÄ riktlinjer för social distansering. Dessa publiceras i form av nedladdningsbara PDF-filer; i USA kan du till exempel blÀddra bland rapporter frÄn enskilda stater.

Masthead-kredit: Joshua Lombard