Apple gör subtila Àndringar av App Store-granskningspolicyn, lÀgger till överklagandemekanism för utvecklare

Apple gör subtila Àndringar av App Store-granskningspolicyn, lÀgger till överklagandemekanism för utvecklare
Slutsats: Förutom att implementera en överklagningsmekanism för utvecklare i App Store, avslöjade Apple pÄ WWDC 2020 ocksÄ att det inte lÀngre kommer att fördröja uppdateringar av felkorrigeringar för appar som bryter mot App Store-riktlinjerna, utom de av juridisk karaktÀr. Med förÀndringarna som nyligen har genomförts vÀlkomnar Apple nu förslag frÄn utvecklare om sina App Store-policyer och utvecklingsplattform i ett försök att bli mer tillmötesgÄende och transparent med samhÀllet.

Apple och dess App Store-policy har varit djupt inblandade i kontroverser under de senaste mÄnaderna. Cupertino har engagerat sig i flera fronter och har gjort rubriker i tvister med Epic Games och Facebook om köp i appar, med en affÀrsmodell som inte tillÄter nÄgot alternativt (och lagligt) sÀtt att köra appar som kan kringgÄ Apples 30% -snitt .

Anklagad för konkurrensbegrÀnsande förfaranden genomgÄr Apple ocksÄ en utredning av EU och stÄr inför liknande pÄtryckningar frÄn Rysslands tillsynsorgan. Medan Apples instÀllning till distribution av programvara med alternativa medel sannolikt inte kommer att Àndras, gör företaget tweaks till App Store-policyerna för att ta itu med nÄgra av utvecklarens klagomÄl med plattformen.

I ett nyligen meddelat meddelande delade Apple att de har uppdaterat App Store-granskningsprocessen för att tillĂ„ta utvecklare att driva felkorrigeringar tidigare, för att underlĂ€tta för konsumenterna, eftersom det inte kommer att försena sĂ„dana uppdateringar pĂ„ grund av riktlinjeövertrĂ€delser sĂ„ lĂ€nge de inte Ă€r relaterade till “juridiska frĂ„gor.” Utvecklare mĂ„ste dock ta itu med icke-lagliga riktlinjeövertrĂ€delser i sin nĂ€sta inlĂ€mning / uppdatering.

Apples andra Ă€ndring för App Store – tillkĂ€nnagiven vid WWDC 2020 – Ă€r tillĂ€gget av en överklagningsmekanism som nu gör det möjligt för utvecklare att utmana Cupertinos beslut och avgöra om deras app faktiskt bryter mot App Store-riktlinjerna.

Även om det Ă€r osannolikt att Apple som sin egen domare kommer att ta itu med potentiella problem kring partiskhet, uppmuntrar företaget utvecklare att föreslĂ„ Ă€ndringar av dessa riktlinjer och dess utvecklingsplattform för att förbĂ€ttra upplevelsen i samhĂ€llet. Huruvida utvecklare fĂ„r sina röster hörda Ă„terstĂ„r att se.