Apple hamnar bakom OPPO i global marknadsandel under tredje kvartalet 2019: IHS Markit

Apple hamnar bakom OPPO i global marknadsandel under tredje kvartalet 2019: IHS Markit

”Enligt rapporten Ă€r Apple det enda företaget bland de fem bĂ€sta smarttelefonsĂ€ljarna i vĂ€rlden som har gĂ„tt igenom en nedgĂ„ng jĂ€mfört med föregĂ„ende kvartal.”

Enligt en IHS Markit-rapport frÄn 6 augusti Àr Apple den enda smartphone-leverantören över hela vÀrlden bland de fem bÀsta som har sett en nedgÄng jÀmfört med föregÄende kvartal. Detsamma visades av Strategy Analytics och Counterpoint Research tidigare, som sa att iPhone-försÀndelserna minskade med 12 procent respektive 11 procent. Enligt Apples egna resultatrapporter minskade företagets globala intÀkter frÄn iPhones under tredje kvartalet i Är. Med detta sagt sa företaget att det har registrerat tvÄsiffrig tillvÀxt i Indien, vilket Àr en marknad det har försökt fÄ tag pÄ i nÄgra Är nu. Apples höga priser och den ambitiösa taggen som följer med telefonerna har dock hÄllit företaget bakom marknadsledaren Samsung, Xiaomi, Oppo, Vivo och mer.

IHS Markit leveransinformation

IHS Markit-rapporten har Ă„ andra sidan lagt Apple bakom Samsung, Huawei och Oppo, som tog de tre bĂ€sta platserna för leveranser under tredje kvartalet i Ă„r. Naturligtvis gĂ€ller uppgifterna globalt antal, antagligen inklusive Indien. Årets nedgĂ„ng för Apple förvĂ€ntades dock av mĂ„nga. Branschvakare har ofta noterat att Apple har fallit bakom havet av Android-telefoner pĂ„ grund av bristen pĂ„ innovation.

Medan företaget nyligen flyttade fokus till tjÀnster, har dess enheter faktiskt slÀpat efter mÄnga Android-telefoner. Företag som Xiaomi, Oppo och Vivo dödade pÄ de indiska och kinesiska marknaderna genom att sÀlja smartphones med höga specifikationer, men till betydligt lÀgre priser.

Den indiska marknaden leds naturligtvis av Xiaomi som övertrÀffade Samsung, enligt de flesta rapporter. Medan Xiaomi och Samsung har de tvÄ bÀsta platserna i Indien, ligger Oppo och Vivo precis bakom dem. Apple stÄr för mindre Àn 2 procent av den indiska marknaden, trots att alla sina senaste iPhones kommer hit.