Apple har enligt uppgift gÄtt ur kontrakt för quantum dot iPhone-kamerasensor

Apple iPhone XR review - FB feat

“CFQD-tekniken möjliggör bĂ€ttre kontroll av svagt ljus jĂ€mfört med det nuvarande kisel som pĂ„stĂ„s vara bĂ€ttre Ă€n nĂ„gonting”

Apple Ă€r ganska mycket bekrĂ€ftat att lansera tre nya iPhones senare i Ă„r, och om rykten ska tros, kommer de sannolikt att behĂ„lla samma design men med uppgraderade interner inklusive en mer kraftfull chipset, större batterikapacitet och mer. Nu, enligt en rapport frĂ„n The Telegraph, Apple har enligt uppgift skrotat ett kontrakt pĂ„ 22 miljoner dollar med brittiskt teknikföretag för avancerad iPhone-kamerasensor. Nanoco, ett quantum dot-teknikföretag, tillsammans med dess dotterbolag specialiserat pĂ„ “forskning, utveckling, tillverkning och licensiering av kadmium och tungmetallfria kvantprickar (CFQD) och halvledarnanomaterial för anvĂ€ndning i olika kommersiella applikationer. ”

Apple iPhone XR recension - FB feat

Till skillnad frÄn kvanttekniken som anvÀnds i TV-apparater för bildskÀrmar, avsÄg Apple en kamerasensor för kvantprickar. CFQD-tekniken möjliggör bÀttre kontroll av svagt ljus jÀmfört med det nuvarande kisel som skulle vara bÀttre Àn nÄgonting. Det Àr möjligt att Apple slÀppte idén med tanke pÄ att det skulle vara för dyrt att implementera en sÄdan teknik i stor skala. Hur som helst vet vi aldrig vad Apple tÀnkte göra och vad det kunde ha uppnÄtt med dessa sensorer till sitt förfogande.

NÀr det gÀller Ärets iPhone XI och iPhone XI Max sÀgs de drivas av A13-kretsuppsÀttningen, packar trippel bakre kameror med en vanlig sensor, teleobjektiv och en vidvinkelsnÀppare. Den förra kommer sannolikt att ha en 5,8-tums skÀrm, medan den senare förvÀntas fÄ en relativt större 6,5-tums skÀrm. Andra funktioner inkluderar omvÀnd trÄdlös laddningsförmÄga, en 18W snabbladdningsadapter i lÄdan och kan packa större batterikapacitet.