Apple har övervÀgt att anvÀnda bÄde Touch ID och Face ID pÄ iPhone

En ny tjÀnst kommer att skriva ut ditt ansikte pÄ en mask sÄ att du fortfarande kan lÄsa upp telefonen medan du undviker bakterier

Om jag skulle vÀlja mellan Touch ID och Face ID skulle jag gÄ till Apples 3D-ansiktsigenkÀnningssystem utan att tÀnka tvÄ gÄnger. Det visar sig att jag inte saknar Touch ID alls, och det var en av mina första bekymmer förra Äret nÀr Apple avslöjade att iPhone X inte skulle ha fingeravtrycksavkÀnningsfunktioner.

Jag har anvÀnt Face ID i mer Àn ett Är nu, med knappast nÄgra problem, och jag rockar fortfarande pÄ en iPhone X. Men det visar sig att Apple inte helt har gett upp tanken pÄ att kombinera Touch ID och Face ID pÄ iPhone.

LĂ„ngt innan iPhone X anlĂ€nde hĂ€vdade vissa rykten att handenheten skulle ha en fingeravtryckssensor och Face ID, men sĂ„ var inte fallet. Apple valde Face ID framför Touch ID och förklarade att dess ansiktsigenkĂ€nningsteknik Ă€r mycket mer sofistikerad och sĂ€ker Ă€n fingeravtryckssökning. MĂ„nga rivaler kopierade iPhone X-hacket utan att replikera Face ID-funktionaliteten, och bara ett fĂ„tal företag försökte göra det, inklusive Xiaomi och Huawei. Och bara ett fĂ„tal Android-telefoner har bĂ„de 3D-ansiktsigenkĂ€nning och en in-display-sensor – Huawei Mate 20 Pro Ă€r ett sĂ„dant exempel.

Detta tar oss till illustrationen nedan, som kommer frÄn ett Apple biometrisk patent som Patentligt Apple upptÀcktes i Europa. Apple ansökte om patentet i januari 2018, flera mÄnader efter införandet av iPhone X.

Europeiska patentverket publicerade tvÄ Apple biometriska patent, inklusive detaljer om teknik som gör det möjligt för anvÀndare att vÀxla mellan Face ID och Touch ID-autentisering pÄ samma iPhone.

Bilden ovan visar ett anvÀndargrÀnssnitt pÄ en iPhone-design före iPhone X som skulle instruera anvÀndaren att anvÀnda Touch ID om Face ID-autentisering misslyckades, samt ge dem möjlighet att upprepa Face ID-genomsökningen. Liknande bilder visar ett anvÀndargrÀnssnitt som gör att anvÀndaren kan anvÀnda ett lösenord istÀllet för Face ID.

Funktionen verkar indikera att Apple Ätminstone har övervÀgt att anvÀnda bÄde Face ID och Touch ID pÄ samma enheter, vare sig det Àr en iPhone, iPad eller nÄgot annat. Men bara för att Apple utforskade dessa mekanismer betyder det inte att vi kommer att se dem i naturen nÀr som helst. Det finns för nÀrvarande inga rykten som flyter runt som skulle stödja idén att Apple gör en iPhone som skulle innehÄlla bÄde Face ID-kameror och en fingeravtryckssensor. Som alltid med patent vill företag tÀcka alla sina baser nÀr det gÀller nya uppfinningar.

Denna speciella teknik som gör att anvÀndaren kan upprepa Face ID-skanning eller anvÀnda ett lösenord finns redan pÄ iPhone. Om din iPhone har problem med att kÀnna igen ditt ansikte kommer du att uppmana dig att ange ditt lösenord. Om du inte har startat om telefonen, ska du inte ange lösenordet. Försök istÀllet med en andra Face ID-skanning, som tvingar algoritmen att skanna om ditt ansikte och omskola dig sjÀlv, förhoppningsvis förbÀttras nÀsta gÄng.