Apple i samtal med LIDAR-sensorleverantörer för sitt autonoma bilprojekt: Rapport

Apple i samtal med LIDAR-sensorleverantörer för sitt autonoma bilprojekt: Rapport

‚ÄĚApples sj√§lvk√∂rande bilprojekt kommer sannolikt att tillhandah√•lla h√•rdvara och programvara f√∂r att g√∂ra bilarna autonoma‚ÄĚ

Rykten och rapporterna om Apples hemliga bilprojekt ‚ÄĚProject Titan‚ÄĚ har funnits i flera √•r nu. Det √§r inget nytt att rapporter fortfarande forts√§tter att komma, och den senaste s√§ger att Apple f√∂r n√§rvarande √§r i samtal med n√•gra LIDAR-sensorleverant√∂rer. Dessa sensorer skulle anv√§ndas f√∂r Apples sj√§lvk√∂rande bilprojekt. Tyv√§rr √§r det inte k√§nt om Apple planerar att bygga sin egen bil eller tillhandah√•lla autonom programvara och h√•rdvara f√∂r fordon.

Enligt en ny rapport från Reuters har Apple träffat cirka fyra företag som kan bli leverantörer av LIDAR-sensorer. Dessa är dock nästa generations sensorer vi pratar om. Företaget arbetar också med att bygga egna sensorer genom att använda tekniker från leverantörer. De nya LIDAR-sensorerna från Apple skulle enligt uppgift vara mycket mindre än nuvarande modeller. Dessa sensorer skulle också kosta mycket mindre och skulle vara mycket lättare att massproducera.

Källa - AevaKälla РAeva

Källor som är bekanta med Apples planer tyder på att företaget vill revolutionera utformningen av LIDAR-sensorn. Till de oinvigda används dessa sensorer för att skapa en 3D-karta över vägen, vilket hjälper till att göra fordonen autonoma. Vi är för närvarande inte säkra på vilka företag Apple för närvarande har samtal med. Detta betyder tydligt att Apple vill vara en tillverkare av hårdvara som används i autonoma fordon. Det kommer att konkurrera med flera biltillverkare för att göra denna teknik mer avancerad och användbar.

LIDAR-system som finns idag är ganska dyra att köpa. Till exempel kostar sensorerna som används i Apples egna självkörande testfordon cirka 100 000 dollar. Dessa sensorer kommer från ett företag som heter Velodyne. De använder mekaniska delar som har laserskannrar som flyttas för att svepa vägen. Som tidigare nämnts är sensorerna också ganska stora. Den främsta anledningen till att Apple vill göra billigare och mindre sensorer är att de vill kontrollera både hårdvara och programvara för sin produkt. Sensorerna och programvaran skulle tillhandahållas biltillverkarna.