Apple implementerar flerfasplan för att ÄterlÀmna anstÀllda till kontoret

Apple implementerar flerfasplan för att ÄterlÀmna anstÀllda till kontoret
I korthet: Apple implementerar enligt uppgift en flerfasplan som fÄr anstÀllda att ÄtervÀnda till kontoret tidigare Àn nÄgra av sina konkurrenter. Den första gruppen som kommer tillbaka kommer sannolikt att arbeta med hÄrdvaruutveckling, en uppgift som Àr svÄrt att göra pÄ distans.

KÀllor som Àr bekanta med saken berÀttar för Bloomberg att den första fasen, som inkluderar medarbetare som inte kan arbeta pÄ distans och som stÄr inför utmaningar som arbetar hemifrÄn, redan har börjat i vissa regioner och kommer att utvidgas till större kontor i slutet av denna mÄnad och till början Juni. Detta inkluderar de som rapporterar till Apple Park i Cupertino.

Under denna fas kommer de anstÀllda att bli ombedda att arbeta sin vanliga kontorstid eller under vissa tidsperioder, beroende pÄ deras uppgifter.

I juli kommer en ny vÄg av anstÀllda att gÄ tillbaka till kontor i enlighet med lokala hemma-bestÀllningar.

Apples chefer börjar enligt uppgift informera teammedlemmar om vilken fas de Àr en del av den hÀr veckan.

Förra veckan kom rapporter som hÀvdade att Apple planerade att öppna igen nÄgra av sina butiker i USA den hÀr veckan i stater som inte pÄverkas starkt av viruset som Alaska och Idaho. Butiker i andra regioner som Australien och Tyskland har redan öppnat igen.

Apples strategi stÄr i skarp kontrast till andra tekniska giganter. Google har till exempel gett de flesta av sina anstÀllda grönt ljus att arbeta pÄ distans under resten av 2020. Twitter berÀttade under tiden sina medarbetare att de kan arbeta hemifrÄn pÄ obestÀmd tid om deras jobb tillÄter det.

Masthead-kredit: Barbara Ash