Apple inaktiverar Group FaceTime pÄ grund av potentiellt integritetshotande fel

Apple inaktiverar Group FaceTime pÄ grund av potentiellt integritetshotande fel

“Felet tillĂ€t enligt uppgift anvĂ€ndare att lyssna pĂ„ en anvĂ€ndare redan innan de tog upp ett FaceTime-samtal, vilket gör det till ett potentiellt allvarligt intrĂ„ng i integriteten”

Apples snarky CES 2019-annonsering fÄngade alla vÄra ögonbollar. Dess snabbar pÄ andra teknikföretag om integritet (samtidigt som den pratade med sin egen överhöghet över den) vÀlkomnades med en smil, men ungefÀr tre veckor efter att CES slutade befinner sig den nu lite röd i ansiktet med ett potentiellt privatlivsbrott. Nyligen verkar det ha hittats en bugg pÄ iOS, en som gör att iOS-anvÀndare kan snoka pÄ andra i skenet av ett FaceTime-samtal.

För att göra detta var allt du behövde göra att inleda ett FaceTime-samtal med en person – buggen lĂ„ter dig lĂ€gga till dig sjĂ€lv i samtalet igen och dĂ€rmed börja ett gruppsamtal av olika slag. NĂ€r detta Ă€r gjort skulle du kunna höra ljudet frĂ„n den ursprungliga mottagarens sida, Ă€ven innan de svarade pĂ„ samtalet. Detta betyder i huvudsak att om nĂ„gon medvetet undviker dig, eller helt enkelt inte besvaras pĂ„ grund av att bli upptagen med nĂ„got, kan du faktiskt snoka in i personen och höra vad som hĂ€nder i andra Ă€nden. En brist av sĂ„dan karaktĂ€r Ă€r, förstĂ„eligt nog, ett stort integritetsintrĂ„ng, en som till och med kan anvĂ€ndas för att ta del av privata konversationer.

Nu kan du svara sjĂ€lv pĂ„ FaceTime Ă€ven om de inte svararđŸ€’ # Apple förklarar detta .. pic.twitter.com/gr8llRKZxJ

– Benji Mobb ℱ (@BmManski) 28 januari 2019

MĂ€rkligt nog var bristen bara nĂ€rvarande via Group FaceTime och introducerades möjligen till iOS via en av dess senaste uppdateringar. Som svar pĂ„ problemet har Apple sedan tagit Group FaceTime ur diagrammen – inaktiverat funktionen för att inte lĂ„ta nĂ„gon anvĂ€ndare med skadlig avsikt dra nytta av den och dĂ€rigenom utnyttja ansprĂ„kslösa offer. Apple har ocksĂ„ officiellt bekrĂ€ftat att problemet existerar och uppgav att en korrigering för felet utvecklas och kommer att rullas ut inom denna vecka som en del av en större programuppdatering.

Det antas att nĂ€r felet har rullats ut, kommer sekretessproblemet att lösas och Group FaceTime blir tillgĂ€ngligt igen. Även om detta bara var en bugg, och Apple Ă€r vanligtvis ganska kĂ€nslig för anvĂ€ndarnas integritet, sĂ„ verkar det som om vad som hĂ€nder pĂ„ en iPhone stannar kvar pĂ„ den, det kan finnas tillfĂ€llen nĂ€r det som sĂ€gs runt en iPhone kan av misstag höras av personer som du inte riktigt tĂ€nker slĂ€ppa in.