Apple introducerar bild-i-bild-lÀge med tvOS 13 beta-uppdatering för utvecklare

Apple introducerar bild-i-bild-lÀge med tvOS 13 beta-uppdatering för utvecklare

“Den nya funktionen lĂ„ter dig spela en ny show i minimerat lĂ€ge medan du surfar för att se till att du verkligen vill se den.”

Apple har enligt uppgift infört en ny bild i bildlÀge för tvOS 13, i sin senaste utvecklarbeta. Det nya lÀget lÄter dig minimera en video som du har spelat via Apple TV-appen i ett litet fönster och fortsÀtta blÀddra igenom andra program Àven nÀr du fortsÀtter att titta pÄ den minimerade showen.

Det nya bild-i-bild-lÀget kan vara ett smidigt tillskott för binge-tittare, som ofta har slut pÄ populÀra shower och dÀrmed letar efter nya shower. PÄ denna anteckning kommer ett PiP-lÀge att tillÄta anvÀndare att spela en film eller en show istÀllet för bara en traileröversikt och fortsÀtta titta pÄ de första minuterna medan de blÀddrar igenom andra program för att identifiera bÀttre alternativ. PiP-lÀget kan ocksÄ göra Apple TV till ett mer mÄngsidigt ekosystem eftersom Apple försöker integrera ett grÀnssnitt som har element som dynamiska brickor, auto-trailers och sÄ vidare.

Apple TV-app

TyvÀrr Àr funktionen endast tillgÀnglig i tvOS 13 beta-utvecklare just nu, och Apple har Ànnu inte lanserat det i det offentliga beta-erbjudandet. Apple hade i synnerhet undvikit att avslöja denna funktion under WWDC-konferensen tidigare förra mÄnaden, Àven om de bad att göra sitt underhÄllningscentrerade tv-operativsystem mer engagerande. Företaget försöker bli ett paraply för flera tjÀnster, medan man anvÀnder sin AI-rekommendationsmotor för att föreslÄ program frÄn ett brett utbud av streamingtjÀnster och inte bara sin egen kommande Apple TV + -tjÀnst.

Detta skulle ocksÄ gÄ nÄgot emot den senaste tidens spÀnning av antitrustprocesser mot Apple och andra Big Tech-företag. I synnerhet, GrÀnsen rapporterar att PiP-lÀget för nÀrvarande endast Àr tillgÀngligt för Apple TV-appen, medan Netflix och Prime Video inte fÄr samma sak. Det ÄterstÄr att se om respektive utvecklare ocksÄ inkluderar den hÀr funktionen i sina Apple TV-appar eller hÄller sig till sina egna planer för grÀnssnittsdesign.