Apple iPhone 12 kommer fram i fyra olika modeller och en eventuell retur av MagSafe, enligt rapporter

Apple iPhone 12 kommer fram i fyra olika modeller och en eventuell retur av MagSafe, enligt rapporter
NĂ„got att se fram emot: IPhone 12-lanseringsevenemanget Ă€r precis runt hörnet, och om man ska tro nya lĂ€ckor kommer det att finnas fyra olika iPhone-modeller som strĂ€cker sig frĂ„n $ 649 till $ 1099, alla med 5G-anslutning, kraftfullare internt, en uppdaterad design och nya tillbehör. En ny “mini” -modell kommer fram och kommer som en vĂ€lsignelse för mĂ€nniskor som Ă€lskar kant-till-kant-skĂ€rmen men vill ha den i en mindre iPhone-storlek.

Apple kommer att tillkĂ€nnage sin nya iPhone 12-serie vid nĂ€sta veckas “Hi, Speed” -evenemang. Det hĂ€r Ă€r en mĂ„nad senare Ă€n vanligt, men hype och lĂ€ckor finns i överflöd som alltid. Enligt en produktiv lĂ€ckare med en bra meritlista som gĂ„r under namnet Kang vet vi nu mer detaljer om vad vi kan förvĂ€nta oss, frĂ„n specifikationer till prissĂ€ttning och förbestĂ€llningsdatum. PĂ„stĂ„s kommer den nya iPhone att anlĂ€nda med en uppdaterad industriell design som pĂ„minner om iPhone 4s fyrkantiga kanter.

IPhone 12 kommer att innehĂ„lla A14 Bionic SoC som debuterade med den nya iPad Air förra mĂ„naden, ihop med 4 GB RAM pĂ„ basmodellerna och 6 GB pĂ„ Pro-varianterna. Om du har vĂ€ntat pĂ„ 120 Hz visas “ProMotion”, ordet Ă€r att det inte kommer att hĂ€nda i Ă„r.

IPhone 12 mini kommer att bli den billigaste nya iPhone till ett startpris pÄ $ 649 eller $ 699, med en 5,4-tums skÀrm, 64 GB till 256 GB lagringsutrymme och en dubbel kamerainstÀllning som iPhone 11. FÀrgval Àr svarta, vitt, blÄtt, rött och grönt, med ett preliminÀrt slÀppdatum 13-14 november.

IPhone 12 kommer att ha en 6,1-tums skÀrm, samma lagringsalternativ och kamerainstÀllning som iPhone 12 mini: en vidvinkelskytt och en ultravid. För att fÄ den större skÀrmen mÄste du betala ett startpris pÄ $ 799, med ett slÀppdatum 23-24 oktober.

IPhone 12 Pro börjar pĂ„ 999 USD för 6,1-tumsmodellen och 1099 $ för 6,7-tums iPhone 12 Pro Max. BĂ„da kommer med 128 till 512 GB intern lagring och det vanliga sortimentet av guld, silver, grafit och ett nytt mörkblĂ„tt fĂ€rgalternativ. KamerainstĂ€llningen innehĂ„ller en vidvinkelobjektiv, en ultrawide shooter och en LIDAR-skanner – men teleobjektivet har 4x optisk zoom pĂ„ iPhone 12 Pro och 5x zoom pĂ„ Pro Max.

Kang sĂ€ger att sensorstorleken pĂ„ iPhone 12 Pro Max kommer att vara 47 procent större Ă€n pĂ„ iPhone 12 Pro, som Apple kommer att marknadsföra som “Expanded” ultravid. NĂ€r det gĂ€ller tillgĂ€nglighet börjar förbestĂ€llningar för iPhone 12 Pro den 16 oktober med ett berĂ€knat slĂ€ppdatum 23-24 oktober. 12 Pro Max kommer senare den 20-21 november.

Alla fyra nya iPhone 12-modeller stöder Dolby Vision-videoinspelning och har 5G-anslutning med ett Smart Data-lÀge som vÀxlar till 4G för att spara batteritid nÀr extra bandbredd inte behövs. Vid denna tidpunkt Àr det Ànnu inte klart vilka modeller som stöder den snabbare, mmWave 5G, men lÀckage antyder att det kommer att begrÀnsas till telefoner som sÀljs i USA.

iPhone 12-modeller med OLED-skĂ€rmar som kommer att marknadsföras som “Super Retina XDR” och skyddas av ett “Ceramic Shield Front Cover” -glas som ska ge bĂ€ttre fall- och reptĂ„lighet. Höljet kommer att vara aluminium pĂ„ basmodellerna och rostfritt stĂ„l pĂ„ Pro.

Mer intressant information som Ă€r en del av de senaste lĂ€ckorna Ă€r att Apple kan introducera ett nytt iPhone-fodral med ett MagSafe-mĂ€rkessystem tillsammans med tvĂ„ olika trĂ„dlösa laddare som heter “MagSafe Charger” och “MagSafe Duo Charger.” En av dem Ă€r tĂ€nkt att erbjuda snabbare laddning med en maximal effekt pĂ„ 15 watt, och MagSafe iPhone-fodralet har en ring av magneter som ska hjĂ€lpa anvĂ€ndare att justera iPhone korrekt pĂ„ laddarna.

Apple anvĂ€nde tidigare MagSafe-varumĂ€rket för trĂ„dbundna laddare som magnetiskt skulle fĂ€stas pĂ„ bĂ€rbara datorer och förhindra olyckor nĂ€r man snubblade pĂ„ ledningen. Nu kan det hamna pĂ„ trĂ„dlösa laddare som Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n drömmen som Apple sĂ„lde med AirPower – en produkt som skulle lösa problemet med att placera enheter pĂ„ ett visst sĂ€tt pĂ„ den, men som aldrig skickades.

Tillbaka i augusti lanserade tillbehörsföretaget Nomad en enhet som heter Base Station Pro som liknar vad Apple förestÀllde sig med AirPower. Den kan leverera upp till 15 W effekt (förutsatt att vÀrme möjliggör det) och förmodligen tar bort behovet av att anpassa enheter till spolar, eftersom den har 18 av dem. Problemet Àr att laddningen gÄr lÄngsamt i praktiken, och Base Station Pro ger dig tillbaka $ 230 för privilegiet.

Det finns en liten chans att Apple ocksÄ kommer att avslöja den ryktade HomePod mini tillsammans med de nya iPhonerna.

HomePod fÄngade inte mycket av den smarta högtalarmarknaden frÀmst pÄ grund av dess höga pris, vilket Àr anledningen till att den mindre versionen förvÀntas vara billigare till $ 99. Kang sÀger att HomePod mini blir 3,3 tum lÄng och har samma S5 SoC som driver Apple Watch SE och Apple Watch Series 5. NÀr det gÀller nÀr du kan fÄ tag pÄ en, kan den börja levereras den 16 november.

Eftersom det hÀr Àr en iPhone-centrerad hÀndelse Àr det osannolikt att vi ser en ny Apple TV eller Siri-fjÀrrkontroll eller de efterlÀngtade Mac-datorerna som drivs av Apple Silicon. Ordet Àr att ett separat november-evenemang kommer att Àga rum dÀr Apple kommer att prata mer om de nya SoC: erna som kommer att genomsyra hela Mac-serien pÄ bara tvÄ Är. Enligt teknikanalytikern Jon Prosser kommer vi inte att se AirPods Studio eller de lÀnge ryktade AirTags antingen nÀsta vecka.

Apple sÀgs vara övertygad om att den nya iPhone 12-serien kommer att sÀlja 80 miljoner enheter i slutet av Äret. Företaget kommer sannolikt att avbryta iPhone 11 Pro och Pro Max samt iPhone XR, vilket innebÀr att vi kanske ser bÀttre priser för iPhone 11 och iPhone SE. BÀttre Àn, dessa kommer fortfarande med en laddare i lÄdan, medan iPhone 12 förvÀntas levereras utan en.