Apple iPhone-leveranser för andra kvartalet 2019 för att missa förvÀntningarna: Rapport

Apple iPhone-leveranser för andra kvartalet 2019 för att missa förvÀntningarna: Rapport

“FörsĂ€ljningen av iPhone XS och XR har inte gĂ„tt sĂ„ bra som Apple hade hoppats, enligt rapporten”

Det Ă€r ett kĂ€nt faktum att Apple har kĂ€mpat med iPhone-försĂ€ljning utanför USA. Även i USA gĂ„r försĂ€ljningen inte lika bra som förvĂ€ntat. Andra kvartalet 2019 nĂ€rmar sig nĂ€stan sitt slut, och Apple kommer snart att publicera resultatrapporten. Nu, enligt ett forskningsföretag, kommer Apple att sakna sina förutsĂ€gelser om iPhone-leveranser med ett par miljoner.

Ett medieforskningsföretag som heter OTR Global har gett ut en investeraranteckning som sĂ€ger att Apple berĂ€knas ha lyckats bara leverera nĂ„gonstans mellan 37 – 42 miljoner enheter under andra kvartalet 2019. Tidigare förutsĂ€gelser frĂ„n andra analytiker förvĂ€ntade sig att Apple skulle leverera mellan 40 – 45 miljoner iPhones men det kanske inte Ă€r fallet. TyvĂ€rr kommer vi inte att veta det exakta antalet iPhone-försĂ€ljningar eftersom Apple inte lĂ€ngre ger dessa siffror under sitt inkomstsamtal.

KĂ€lla - AppleKĂ€lla – Apple

Enligt OTR Global har efterfrÄgan pÄ de senaste iPhone XS- och XR-varianterna varit dÄlig. Forskningsföretaget kontaktade över 18 stora leverantörer frÄn Asien som tillhandahÄller delar till iPhone och kom till denna slutsats. Apple uppgav i den föregÄende intÀktsrapporten att de förvÀntar sig att tjÀna cirka 59 miljarder dollar i intÀkter.

Vi mÄste vÀnta till den 30 april för att fÄ veta om det Cupertino-baserade företaget har lyckats uppfylla sina förvÀntningar. Om inte, kan företaget behöva justera sin vÀgledning ytterligare för nÀsta kvartal. VarumÀrket har inte gÄtt sÄ bra de senaste kvartalen, Ätminstone inte lika bra som jÀmfört med förra Äret. Under samma kvartal förra Äret hade Apple lyckats leverera 52,2 miljoner iPhones. Apple Àr för nÀrvarande den bÀsta spelaren i det globala premiumsegmentet för smarttelefoner med en enorm andel pÄ 51 procent pÄ marknaden. Företaget avgjorde ocksÄ en juridisk kamp med Qualcomm, vilket Àr goda nyheter för investerare.

IntÀktssamtalet streamas direkt pÄ Apples webbplats Investor Relations och vi kommer att publicera rapporten pÄ vÄr webbplats.