Apple kan anvÀnda billigare komponenter i iPhone 12 för att kompensera för 5G tekniska kostnader

Apple kan anvÀnda billigare komponenter i iPhone 12 för att kompensera för 5G tekniska kostnader
I korthet: Apple vill enligt uppgift kompensera kostnaden för att lÀgga till 5G-funktionalitet till nÀsta generations iPhone genom att genomföra kostnadsbesparande ÄtgÀrder nÄgon annanstans, inklusive att anvÀnda ett billigare batterikort och kanske till och med dölja in-box-hörlurarna och ladda tegel.

Den kÀnda Apple-analytikern Ming-Chi Kuo i en ny forskningsanmÀrkning sa att Apple kommer att anvÀnda ett mindre och enklare batterikort i iPhone 12 som kan sÀnka komponentens kostnad med 40-50 procent jÀmfört med vad som anvÀndes i iPhone 11.

Ytterligare optimeringar 2021 kan raka ytterligare 30-40 procent av batterikostnaderna, tillade Kuo.

I och för sig Àndras inte batterikortets Àndringar för att helt kompensera kostnaden för att stödja 5G-nÀtverk. Vi har ocksÄ hört rykten de senaste mÄnaderna om att de nya iPhonerna kommer att levereras utan en laddningsten och hörlurar i lÄdan. SÄ osannolikt som det ursprungligen lÄter, skulle flytten spara Apple ytterligare pengar och kan driva fler mÀnniskor att vÀlja trÄdlösa AirPods och trÄdlös laddningslösning. SÄ smÄningom kan det till och med bana vÀg för en iPhone utan nÄgra externa kontakter.

De flesta förvÀntar sig att Apple kommer att lansera sÄ mÄnga som fyra olika iPhone-modeller senare i Är, inklusive tvÄ flaggskepps iPhone Pro-enheter med 6,1-tums och 6,7-tums skÀrmar. Alla förutses levereras med 5G-anslutning.

Bildkredit: Poravute Siriphiroon, abolukbas