Apple kan bli av med volymvippan pÄ framtida iPhones, föreslÄr en patentansökan

apple-force-touch-patent

“Apple kan anvĂ€nda tekniken i framtida klockor och iPhones för att göra dem mer hĂ„llbara”

Medan Android-smarttelefontillverkare som Vivo och Meizu var de första som visade upp en riktig unibody-smartphone utan knappar och portar, verkar det som om Apple ocksÄ underhÄller samma idé. IPhone-tillverkaren var först med att bli av med hörlursuttaget och nu verkar fysiska knappar vara nÀsta mÄl. En ny patentansökan upptÀckt av Digitala trender visar att Apple kan arbeta med tryckkÀnslig volymvippa. Applikationen kan resultera i mer estetiskt tilltalande iPhones och klockor.

apple-force-touch-patent

Även om patentet i sig Ă€r en fortsĂ€ttning pĂ„ en originalinlĂ€mning 2016, lĂ€gger det till lite mer detaljer i det föregĂ„ende dokumentet. FrĂ„n arkivering verkar det som om Apple kommer att ersĂ€tta volymknapparna med kraftpek eller kapacitiva sensorer. PrimĂ€ra exempel som nĂ€mns i patentet inkluderar en iPhone och en Apple Watch. Emellertid har force touch-hĂ„rdvara funnits pĂ„ iPhones redan i form av 3D Touch.

Sensorerna – om de ersĂ€tter fysiska knappar – kan diskuteras Ă„tminstone pĂ„ smartphones. iPhones har redan IP68-betyg men kraftpekssensorerna kan göra smartphones mer hĂ„llbara. Det Ă€r mer meningsfullt pĂ„ Apple Watch men eftersom Cupertino-jĂ€tten vill göra tillbehöret mer robust och vattentĂ€tt.

För nĂ€rvarande ligger idĂ©n enbart inom patentomrĂ„det. Apple fĂ„r mĂ„nga patent godkĂ€nda varje Ă„r men inte alla hamnar pĂ„ konsumentenheter. Ödet för detta patent Ă„terstĂ„r fortfarande att se eftersom vi fortfarande Ă€r i början av 2019.

[Previous Story]Huawei vikbar telefon avbildad i 3D-bilder och renderar

[Next Story]Samsung Galaxy S10-fodral lÀckt ut, avslöjar skÀrmstorlekar