Apple kan byta namn pÄ iOS till iPhone OS vid nÀsta veckas keynote

Apple kan byta namn pÄ iOS till iPhone OS vid nÀsta veckas keynote
Ryktfabrik: Apple kommer att avslöja mÄnga nya funktioner och förbÀttringar för sitt mobila operativsystem vid WWDC 2020 nÀsta vecka. En ny lÀcka hÀvdar att företaget ocksÄ kunde ompröva programvaran genom att byta namn pÄ iOS till vad det ursprungligen hette för ett decennium sedan: iPhone OS. Flyttet sÀgs fÄ namngivningsschemat i linje med iPadOS eftersom Apple ser ut att alltmer differentiera bÄda plattformarna.

Apples endast WWDC online Àr precis runt hörnet, vilket innebÀr att vi kommer att lÀra oss mer om nya funktioner, förÀndringar och förbÀttringar pÄ vÀgen mot Cupertinos mobila operativsystem. Tidigare rapporter har pekat pÄ att lossa begrÀnsningar för appar frÄn tredje part, en förbÀttrad appupplevelse med funktionen Android Slices-liknande klipp och bÀttre anpassningsalternativ.

Det verkar som om företaget ocksĂ„ kommer att göra ett mycket mer grundlĂ€ggande men grundlĂ€ggande beslut att byta namn pĂ„ “iOS” till “iPhone OS.” Nyheten kommer frĂ„n Jon Prosser, en anmĂ€rkningsvĂ€rd Apple-lĂ€ckare, som nyligen twittrade om ommĂ€rkning.

iPhone OS.

– Jon Prosser (@jon_prosser) 18 juni 2020

Om det Àr sant skulle detta steg vara en uppföljning av att Apple introducerade sin iPadOS-gaffel pÄ WWDC förra Äret. Sedan dess har företaget lagt till nya iPad-specifika funktioner i sin programvara som USB-filöverföringar, förbÀttrad multitasking, stöd för Apple Pencil, Sidecar och en stationÀr version av Safari, bland annat.

Det skulle ocksĂ„ vara Apples andra ommĂ€rkning av det mobila operativsystemet, Ă„tergĂ„ till sitt ursprungliga namn, efter att Steve Jobs gjorde Ă€ndringen frĂ„n “iPhone OS” till “iOS” under iPhone 4: s avslöjande 2010. Med företaget antog en mer enhetsspecifik namngivningsschema, det Ă„terstĂ„r att se om vi ocksĂ„ fĂ„r en iPod OS-gaffel för iPod Touch.