Apple kan snart tillverka alla nya iPhones i Indien, efter ministeriets godkännande: rapport

Apple kan snart tillverka alla nya iPhones i Indien, efter ministeriets godkännande: rapport

“Apple rapporteras snart b√∂rja montera upp till iPhone 8 vid den nyligen godk√§nda Wistron-anl√§ggningen, medan en ny Foxconn-anl√§ggning kan f√• i uppdrag att montera nyare iPhones”

A PhoneArena rapporten har avslöjat att ministeriet för informationsteknik har godkänt en ny Wistron-anläggning i Indien, vilket tyder på att Apple är redo att montera sina senaste iPhones. Den nya anläggningen kommer att lägga till en redan operativ Wistron-monteringsenhet i Indien, som för närvarande monterar äldre generationens Apple iPhone 6s och iPhone SE i landet.

Rapporten tillägger vidare att den nya Wistron-anläggningen kommer att kunna montera iPhones upp till iPhone 8-serien. Dessutom har ett förslag om en ny monteringsanläggning för Foxconn också överlämnats till ministeriet. Med förbehåll för godkännande kommer Apple snart att kunna börja tillverka alla sina senaste iPhones i Indien, även om vi eventuellt kommer att behöva vänta till åtminstone 2020 för att se en senaste generationens tillverkade iPhone i butikerna.

Spel på iPhone - presenterat

Man tror att detta drag kommer att avsevärt minska den astronomiska prissättningen för iPhones, särskilt de nyare. För närvarande importeras alla nya generationens iPhones till landet istället för att monteras, vilket tvingar Apple att betala höga importtullar som införts av Indiens regering. Prissättningsfördelen kan vara ganska stor och leda till att priset på nya iPhones sjunker med så mycket som 30 procent, eller kanske till och med mer.

Apples diskussioner med Indiens regering har varit en del av en långvarig process, även om företagets ansträngningar bakom konsolideringen av sin potentiella marknad i Indien bäst kan definieras som ett halvhjärtat försök. Medan Apples VD Tim Cook pratade om ökat fokus på Indien under sitt besök i landet har det Cupertino-baserade företaget också varit i samtal med regeringen för att ge någon form av skattelättnad och hävdar att dess iPhones var futuristisk teknik som krävde enastående ingenjörskunskap, som inte kunde hämtas från Indien åtminstone just nu.

Apple-iPhone-XS-Max-07

Men när samtalen om Wistrons nya anläggning (Apples monteringspartner i Indien) avslöjas kommer det att bli intressant att se hur flytten påverkar företagets kommersiella potential i Indien. Det återstår också att se hur mycket av kostnadsfördelen med lokal tillverkning sipprar ner till enheternas totala försäljningspris.