Apple kan ta med pekskärmstangentbord till framtida MacBooks

Apple kan ta med pekskärmstangentbord till framtida MacBooks

‚ÄĚFramtida MacBooks fr√•n Apple kan ha ett helt peksk√§rmstangentbord med taktil feedback‚ÄĚ

√Ąnda sedan Apple bytte till fj√§rilstangentbord p√• MacBooks har Cupertino-j√§tten f√•tt mycket flak. Tillsammans med att tangenterna p√• tangentbordet inte kunde erbjuda bra resor var det nya tangentbordet ocks√• k√§nsligt f√∂r att fastna om damm eller skr√§p kom in mellan nyckeln och membranet. D√§rf√∂r avsl√∂jade Apple ett tredje generationens tangentbord p√• de nya MacBooks, som inneh√∂ll ett extra silikonmembran f√∂r att hindra damm fr√•n att komma in. Nu avsl√∂jar ett nytt patent att Apple kunde ers√§tta det traditionella tangentbordet med en fullst√§ndig peksk√§rmsinstallation gjord av glas.

Patenten uppt√§cktes av Apple Insider, och det √§r f√∂r ett peksk√§rmstangentbord som inte inneh√•ller n√•gra r√∂rliga delar. US Patent and Trademark Office publicerade patentet “Computer with keyboard” p√• torsdag. Enligt beskrivningen vill Apple anv√§nda ett glaspeksk√§rmstangentbord som skulle ha h√∂jt delar som visar tangenterna.

Källa - AppleKälla РApple-patent

Tangentbordet skulle ha två lager, ett orörligt glaskikt överst som skulle vara något flexibelt under tryck och ett digitalt beröringsmembran under det. Detta skulle kopplas till haptiska motorer för att ge feedback när du skriver. Eftersom tangentbordets botten skulle vara digital och mjukvarubaserad, kunde det anpassas efter användarnas behov. Du kan enkelt ändra tangentbordslayouter, låta det visa tangenterna på ett annat språk, bland annat. Detta liknar pekfältet som finns i nuvarande MacBook Pro, förutom att denna implementering har höjt nycklarna.

Källa - AppleKälla РApple-patent

Detta nya patent kan också göra det möjligt för framtida Apple MacBooks att vara ännu tunnare än nuvarande modeller. Det föreslagna tangentbordet kan vara mycket tunnare eftersom det inte har några rörliga delar som sådant och också skulle ge mer utrymme för ett större batteri. Det skulle också innebära att användare inte skulle möta problem med damm, vätska eller annat skräp som kommer in i tangentbordet.

Källa - AppleKälla РApple-patent

Apple ansöker om flera patent på ett år och det här är inte det första som talar om ett förbättrat tangentbord. I mars ansökte företaget om patent som också beskrev en sekundär skärm under tangentbordet. Senare, i augusti, innehöll flera andra patent användning av plast- eller glaspekskärm runt eller över ett tangentbord. Men som med alla patent finns det chanser att detta genomförande aldrig kan se dagens ljus.