Apple kan utveckla en 5,5-tums iPhone pÄ nybörjarnivÄ

Apple kan utveckla en 5,5-tums iPhone pÄ nybörjarnivÄ
NĂ„got att se fram emot: Det Ă€r ingen hemlighet att Apples flaggskeppssmartphones tenderar att vara pĂ„ den dyra sidan. Även om Ă€ldre enheter i företagets sortiment vanligtvis kan fĂ„s till ett lĂ€gre pris, Ă€r det sĂ€llsynt att företaget erbjuder en riktigt prisvĂ€rd ny iPhone med moderna funktioner och programvara. Men det kan bara förĂ€ndras inom en snar framtid: nya rapporter hĂ€vdar att Apple arbetar pĂ„ en 5,5-tums iPhone, “entry-level”.

Denna information kommer med tillstĂ„nd av 9to5Mac, som fick reda pĂ„ lite information om den kommande enheten medan han grĂ€vde igenom koden för iOS 14. Koden hĂ€nvisade till en 5,5-tums iPhone; troligen “Plus” -varianten av den 4,7-tums nybörjarenheten vi rapporterade om i slutet av januari. Även om vi inte Ă€r sĂ€kra pĂ„ exakt vad dessa enheter kommer att bli mĂ€rkta, kallar mĂ„nga butiker (vi sjĂ€lva inkluderade) dem iPhone 9 och 9 Plus, sĂ„ vi gör detsamma hĂ€r.

I teorin kommer smartphones att försöka ersÀtta den Äldrande iPhone 8 och 8 Plus, istÀllet för nyare flaggskepp som iPhone 11. De kommer till och med att ha samma Touch ID-aktiverade solid-state hÄrdvaruknappar som den tidigare. Huvudskillnaden hÀr ligger dock i hÄrdvaran: 9 och 9 Plus förvÀntas ha en A13 Bionic-processor, vilket Àr samma chip som du hittar i iPhone 11.

Helst bör det betyda flaggskeppsliknande prestanda till en mycket lÀgre kostnad (förhoppningsvis), men vi Àr sÀkra pÄ att det kommer att bli nÄgra avvÀgningar. Vi skulle inte bli förvÄnade om skÀrmupplösningen eller paneltypen fÄr en nedgradering, som iPhone XR, och 9to5Mac kunde bekrÀfta att 9 och 9 Plus inte stöder Face ID.

Naturligtvis kan bristen pĂ„ Face ID inte vara en nackdel för vissa. AnsiktsupplĂ„sningsteknologi, Ă€ven om den Ă€r imponerande, har visat sig vara lĂ€tt att lura tidigare och touch ID Ă€r förmodligen bekvĂ€mare i vissa scenarier (Ă€ven om det kan komma till personliga preferenser). Oavsett, om det Ă€r ett problem för dig, kanske nĂ„gra av iPhone 9 och 9 Plus andra planerade funktioner kommer att kompensera för det: enheterna stöder Apple Pay, Express Transit, samt möjligheten att “skanna NFC-taggar i bakgrunden.”

Vi har inte mÄnga andra viktiga detaljer att gÄ över hÀr, men vi ser fram emot att se vilka iPhone-relaterade nyheter Apple har upp Àrmarna under de kommande veckorna och mÄnaderna. 9to5Mac sÀger att de nya iPhonerna kan slÀppas sÄ snart som vÄren, men vi mÄste bara vÀnta och se.

Mittbildskredit: Shutterstock.