Apple kunde se lÀgre iPhone-efterfrÄgan i Kina pÄ grund av pÄgÄende handelstvist

Apple kunde se lÀgre iPhone-efterfrÄgan i Kina pÄ grund av pÄgÄende handelstvist

“Analytiker förutspĂ„r svagare iPhone-försĂ€ljning för Apple i Kina och har sĂ€nkt leveransprognoser för andra kvartalet 2019”

PÄ grund av det pÄgÄende handelskriget mellan USA och Kina kan Apple se lÀgre iPhone-försÀljning Àn förvÀntat i Kina. Enligt flera analytiker kommer efterfrÄgan pÄ iPhone i Kina att bli svagare trots att Apple-aktier nyligen ökat med 0,7 procent. Aktien har ökat med 12 procent frÄn det lÀgsta i början av denna mÄnad, men det Àr fortfarande 8 procent lÀgre Àn toppen i maj. Kina Àr en mycket viktig och stor marknad för Apple, sÄ konsekvenserna av handelskriget kan bli allvarliga.

Banker som JPMorgan har sÀnkt iPhone-försÀljningsprognoserna för andra kvartalet 2019. Det minskade antalet med upp till 4 procent, vilket innebÀr att det totala antalet enheter som förvÀntas levereras till 139,5 miljoner. En annan analytiker har sÀnkt Apples aktiemarknad frÄn $ 235 till $ 233. För Apple Àr iPhone den största och viktigaste produkten nÀr det gÀller intÀkter. IPhone svarade för mer Àn 60 procent av Apples intÀkter 2018. Av de 60 procenten kom 20 procent frÄn försÀljningen i Kina.

Apple-iPhone-XS-och-XS-Max-10

Andra analytiker uppgav ocksĂ„ att pĂ„ grund av försĂ€ljningsförbudet pĂ„ Huawei har efterfrĂ„gan pĂ„ iPhone i Kina pĂ„verkats. Loop Capital Markets uppgav: “Vi fortsĂ€tter att tro att risken kvarstĂ„r för iPhone-intĂ€kterna under Ă„ret frĂ„n mix (bĂ„de enheter och kapacitet per enhet), men med ett stabiliserande Kina.”

Företaget tror att Apples aktiekurs kan nÄ cirka $ 190. En annan analytiker uppgav dock att nedgÄngen för iPhone-försÀndelser har blivit mindre allvarlig. Apple slÀpar fortfarande efter pÄ smarttelefonmarknaden i Kina. Credit Suisse gav Apple-aktien ett kursmÄl pÄ $ 209. JÀmfört med Apple gÄr företag som Xiaomi, Huawei och andra mycket bÀttre i Kina. En av anledningarna till detsamma Àr att priset pÄ Apple-produkter Àr ganska högt i Kina, sÀrskilt jÀmfört med erbjudanden frÄn hemmaodlade varumÀrken.