Apple lĂ€gger till MacBooks frĂ„n 2014 och 2013 till listan ‘Vintage Products’

Apple lÀgger till MacBooks frÄn 2014 och 2013 till listan 'Vintage Products'
I korthet: Om du fortfarande hĂ„ller fast vid en Ă„ldrande MacBook kan vi ha olyckliga nyheter Ă„t dig idag. Ett antal MacBook Air- och Pro-modeller, inklusive 11 och 13-tums enheter frĂ„n 2013 och 2014, lĂ€ggs till Apples lista “Vintage Products”.

Det betyder inte att enheterna Ă€r förĂ„ldrade Ă€n – det Ă€r en helt annan kategori med allvarligare konsekvenser för slutanvĂ€ndaren – men det betyder att det kan vara svĂ„rare att fĂ„ service för dem. Apple klassificerar en produkt som “Vintage” nĂ€r den inte har sĂ„lts officiellt pĂ„ över 5 Ă„r (men mindre Ă€n 7).

NĂ€r en produkt lĂ€ggs till i Vintage-listan kan det hĂ€nda att tjĂ€nsten inte kan garanteras. Specifikt sĂ€ger Apple att support Ă€r “beroende av tillgĂ„ngen pĂ„ lager” eller enligt lag. Som du kan förestĂ€lla dig Ă€r det förmodligen inte praktiskt för Apple att behĂ„lla en massiv massa delar för varje enhet som den nĂ„gonsin har sĂ„lt i lagring, sĂ„ en eventuell serviceavgrĂ€nsningspunkt Ă€r en viss mening.

Om du fortfarande Ă€ger en fungerande MacBook Air i mitten av 2013 kan det vara dags att övervĂ€ga en förĂ€ndring om officiell service Ă€r viktig för dig – den teoretiska 7-Ă„riga serviceavgrĂ€nsningspunkten nĂ€rmar sig snabbt. Med detta sagt har Apple inte precis varit konsekvent nĂ€r det gĂ€ller att genomföra denna policy och markera Ă„ldrande produkter som förĂ„ldrade, sĂ„ du kan vara i det klara en stund till.

Förutom de MacBook-modeller som nÀmnts tidigare, har Apple just nu lagt till 5: e generationens iPod Touch till sin Vintage Products-lista, och den enheten slÀpptes redan 2012. Det Àr verkligen lÄngt in i förÄldrat territorium, och ÀndÄ, Apple har avstÄtt frÄn att slÄ den med den etiketten, vilket innebÀr att du fortfarande kan teoretiskt fÄ service för Touch om delar finns tillgÀngliga.

Endast tiden visar huruvida Apple kommer att ge MacBooks för 2013 och 2014 samma grad av tjÀnsteutrymme.

Bildkredit: Pepe Lammertijn, Anandtech